Aerul poluat poate altera modul în care se dezvoltă creierul copiilor și îi poate face mult mai predispuși la anxietate, potrivit unui nou studio, notează Daily Mail.
Cercetătorii au observant o creștere a bolilor mentale, dificultăților de învățare și întârzierilor de dezvoltare în cazul copiilor care locuiesc în apropierea șoselelor aglomerate.
Pentru prima data, cercetătorii de la Universitatea Cincinnati au analizat modul în care creierul copiilor este afectat de emisiile mașinilor, folosind teste RMN. Copiii expuși la poluare aveau un număr mai mare al metabolitului responsabil pentru apariția bolii Alzheimer și a bolilor mentale. În plus, copiii expuși la emisiile mașinilor erau mai predispuși la anxietate pe termen scurt.
Organizația Mondială a Sănătății a estimat că aproximativ 700.000 de copii cu vârste sub cinci ani mor în fiecare an din cauza aerului poluat. Plămânii copiilor nu cresc la fel de mult și la fel de puternic în zonele puternic poluate. Această problemă conduce la modul în aerul circulă de la plămâni la creier.