Jurnalul.ro Cultură Film Judecătorul respinge acuzația de omor involuntar în cazul actorului Alec Baldwin

Judecătorul respinge acuzația de omor involuntar în cazul actorului Alec Baldwin

de Redacția Jurnalul    |   

Un judecător din New Mexico și-a menținut decizia de a respinge acuzația de omor involuntar împotriva lui Alec Baldwin, celebrul actor care a împușcat un director de imagine pe platoul de filmare al unui western, relatează AP News.

Într-o hotărâre pronunțată joi, judecătoarea Mary Marlowe Sommer și-a menținut decizia de a respinge acuzația de omucidere involuntară împotriva lui Baldwin. Ea a declarat că procurorii nu au prezentat niciun argument de fapt sau de drept care să justifice revenirea asupra deciziei sale.

Un purtător de cuvânt al avocaților lui Baldwin a declarat vineri că aceștia nu au avut o reacție imediată la decizie.

Procurorul Kari Morrissey a declarat că nu este de acord cu analiza instanței și că va ataca hotărârea prin apel. Morrissey a fost numită pentru a prelua cazul în martie 2023, după ce un alt procuror a demisionat în urma unor erori în depunerea acuzațiilor inițiale.

Cazul a fost respins la jumătatea procesului pe baza acuzațiilor că poliția și procurorii au ascuns probe de la apărare, în cazul morții din 2021 a directoarei de imagine Halyna Hutchins, pe platoul de filmare al filmului „Rust”.

Procesul lui Baldwin a fost perturbat de dezvăluirile potrivit cărora muniția a fost adusă la biroul șerifului din comitatul Santa Fe, în martie, de către un alt bărbat care ar putea avea legătură cu uciderea lui Hutchins.

Procurorii au declarat că au considerat că muniția nu are legătură cu cazul și nu este importantă, în timp ce avocații lui Baldwin susțin că anchetatorii au „îngropat” dovada într-un dosar separat și au depus cu succes o cerere de respingere.

Baldwin, actorul principal și coproducătorul filmului „Rust”, îndreptase o armă de recuzită spre Hutchins în timpul unei repetiții pe un platou de filmare de lângă Santa Fe, în octombrie 2021, când revolverul s-a descărcat, ucigând-o pe Hutchins și rănindu-l pe regizorul Joel Souza.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: alec baldwin proces omor
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri