Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegeri SUA 2024: A început ultima săptămână de campanie. Harris și Trump, luptă strânsă pentru Casa Albă

Alegeri SUA 2024: A început ultima săptămână de campanie. Harris și Trump, luptă strânsă pentru Casa Albă

de Redacția Jurnalul    |   

Vicepreședintele democrat Kamala Harris (60 de ani) și fostul președinte republican Donald Trump (78 de ani) au intrat în ultima săptămână de campanie prezidențială, într-una dintre cele mai tensionate curse electorale din istoria modernă a Statelor Unite, relatează AFP.

Sondajele arată o egalitate între cei doi candidați înaintea alegerilor din 5 noiembrie, rezultatul urmând să fie decis în șapte state-cheie: Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Carolina de Nord, Wisconsin și Pennsylvania.

Harris își va susține discursul final marți, în același loc unde Trump și-a adunat susținătorii înainte de protestele din 6 ianuarie 2021 - Elipsa de pe National Mall din Washington. Trump, la rândul său, și-a început ultima etapă a campaniei cu un miting la Madison Square Garden din New York.

„Acesta este un moment crucial în istorie", a declarat Kimberly Whittaker, susținătoare a lui Harris, la un miting din Michigan.

„Sincer, a fost mai bine când a fost președinte", a afirmat Drew Roby, student în științe medicale în vârstă de 21 de ani din Arizona, referindu-se la Trump.

Alegerile vor face istorie indiferent de rezultat: fie prin alegerea primei femei președinte, fie prin revenirea lui Trump la Casa Albă, care ar deveni primul președinte condamnat penal și cel mai în vârstă comandant suprem din istoria SUA.

Ambele campanii beneficiază de sprijinul unor personalități marcante: Bruce Springsteen și soții Obama sunt alături de Harris, în timp ce Elon Musk îl susține pe Trump.

În ultimele zile, ambele campanii vor cheltui sute de milioane de dolari pe reclame.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri