O digestie bună este cheia unei siluete frumoase și fără privațiuni alimentare. Desigur în limitele bunului simț. Dacă mâncați 10.000 de calorii pe zi, doar metabolismul, indiferent cât de intens, nu vă va ajuta. Însă, rămânând în sfera oamenilor normali la cap, este logic faptul că un metabolism leneș presupune reducerea aportului caloric pentru a rămâne cu greutatea în limite normale.
O digestie proastă vine, însă, și cu alte pericole, precum acumulare de toxine, balonare, flatulență, constipație, boli metabolice.
Desigur că, în primul rând, este nevoie de o alimentație bogată în fibre alimentare, despre care am mai explicat că favorizează tranzitul intestinal. Și pe acestea le luați în special din legume și produse din făină integrală. Probioticele și prebioticele, de asemenea, au un rol important pentru o digestie bună.
Multe boli digestive, însă, au ca remediu sau pot fi prevenite printr-o alimentație bogată în macronutrienți de tipul complexului de vitamine B, A, C și D, fier, calciu, magneziu, fosfor, zinc și acizi grași esențiali Omega 3.
Acum că am spus lucrurile generale, iată lista promisă, pe categorii de alimente.
Alimentele care ajută digestia
1. Legume
- Asparagus
- Avocado
- Ardei grași
- Ardei iuți
- Broccoli
- Varză
- Conopidă
- Usturoi
- Ciuperci
- Ceapă
- Spanac
2. Amidonoase
- Fasole verde
- Cartofi
- Cartofi dulci