Jurnalul.ro Ştiri Social Amenzi mari pentru călătorii care deschid ușa trenului în timpul mersului

Amenzi mari pentru călătorii care deschid ușa trenului în timpul mersului

de Redacția Jurnalul    |   

Deschiderea ușii trenului în timpul mersului este periculoasă, avertizează CFR Călători. Amenzile pentru acest lucru pot ajunge până la 400 de lei.

Compania de transport feroviar de călători arată că persoanele care călătoresc cu trenul trebuie să respecte normele și să nu pună în pericol siguranța lor sau a altor pasageri.

CFR Călători trage un semnal de alarmă asupra pericolului la care se supun pasagerii care deblochează sistemul automat de închidere a ușii în timpul mersului.

Potrivit companiei, această practică constituie contravenție și se sancționează cu amenzi între 250 și 400 de lei.

Astfel de acțiuni se pot solda cu evenimente tragice, avertizează compania.

„Contravențiile pot fi aplicate de personalul de tren și/sau de Poliția de Transport Feroviar din prima stație cu oprire a trenului. Dacă persoana care a deschis ușa trenului refuză să plătească amenda către personalul de tren, angajatul CFR Călători soliciă din stație/telefon ajutorul Poliției de Transport Feroviar. Persoana este coborâtă din tren la prima stație de oprire din parcursul garniturii unde este așteptată de PTF și riscă o contravenție mai mare decât cea pe care ar fi plătit-o în tren”, se arată în comunicatul CFR Călători.

Subiecte în articol: amenzi CFR calatori tren
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri