Jurnalul.ro Ştiri Locale Anchetă epidemiologică în Mureș, după confirmarea unei femei bolnave de coronavirus

Anchetă epidemiologică în Mureș, după confirmarea unei femei bolnave de coronavirus

A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact femeia de 70 de ani, al 15-lea caz confirmat în România, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că a fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact.

„A fost confirmat un nou caz pozitiv în urma testului pentru coronavirus (COVID-19), respectiv o femeie de 70 de ani din Mureș. Persoana se afla în izolare la domiciliu, întrucât a revenit în țară din Italia, din zona Ancona-Bologna. În cursul zilei de sâmbătă i-au fost recoltate probe, după ce femeia a avut dificultăți de respirație, tuse și febră. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact”, a spus Togănel.

Femeia va fi internată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Analiza care a confirmat infecția cu coronavirus a fost efectuată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Un al 15-lea caz de coronavirus a fost confirmat în România, fiind vorba despre o femeie în vârstă de 70 de ani din județul Mureș, au anunțat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică (GCS) privind situația COVID-19 în țara noastră.

„Persoana se afla în izolare la domiciliu din data de 6 martie a.c., întrucât a revenit în țară din Italia (Ancona/ Bologna). În cursul zilei de ieri (sâmbătă - n.r.) i-au fost recoltate probe, după ce femeia a avut dificultăți de respirație, tuse și febră. Femeia va fi transportată cu izoleta pentru internare la Spitalul de boli infecțioase din Cluj”, conform reprezentanților GCS.

Mediafax

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri