Jurnalul.ro Sport Fotbal international Doliu în fotbalul mondial. Legenda Germaniei și câștigătorul Cupei Mondiale a murit

Doliu în fotbalul mondial. Legenda Germaniei și câștigătorul Cupei Mondiale a murit

de Redacția Jurnalul    |   

Andreas Brehme a jucat de 86 de ori pentru Germania și a marcat golul victoriei în finala Cupei Mondiale din 1990. Fundașul stânga a mai câștigat Bundesliga cu Kaiserslautern și Bayern Munchen, precum și un titlu în Serie A cu Inter Milano. Acesta a murit marți, la vârsta de 63 de ani.

Andreas Brehme, fundaș stânga și legendă a fotbalului german, a decedat în noaptea de luni spre marți a anunțat familia sa, citată de presa germană. Brehme a marcat pentru Republica Federală Germania (RFA) golul victoriei, din penalty, în finala Cupei Mondiale din 1990 împotriva argentinienilor lui Diego Maradona. Fundașul stânga a marcat penalty-ul decisiv în minutul 85, când echipa lui Franz Beckenbauer a învins Argentina cu 1-0 la Roma.

Brehme a jucat de 86 de ori pentru Germania și a mai câștigat Bundesliga cu Kaiserslautern și Bayern Munchen, plus un titlu în Serie A cu Inter Milano.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Andreas Brehme a murit
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri