Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel scapă cu fața curată

Angela Merkel scapă cu fața curată

Membrii Partidului Social Democrat din Germania (SPD, centru-stânga) au votat în favoarea coaliţiei cu conservatorii cancelarului Angela Merkel, a anunţat, ieri dimineaţa, postul de televiziune ZDF citat de Reuters.

Circa 463.723 de membri înregistraţi ai SPD au fost chemaţi să se pronunţe prin vot în privința refacerii „marii coaliţii” între centru-stânga şi centru-dreapta, care a guvernat Germania din 2013. Votanţii au avut termen până pe 2 martie, la miezul nopţii, să remită buletinele de vot cartierului general al SPD din Berlin, votul desfăşurându-se prin corespondenţă. Dacă membrii SPD respingeau acordul de coaliţie anunţat la începutul lui februarie cu CDU/CSU (Uniunea Creştin Democrată şi formaţiunea-soră din landul Bavaria, Uniunea Creştin Socială), ar fi însemnat o lovitură majoră pentru Angela Merkel, care ar fi fost pusă să aleagă între a forma un guvern minoritar şi convocarea de noi alegeri. Unele grupuri din SPD, mai ales aripa de tineret, susţineau respingerea acordului. Parlamentul Germaniei se va reuni pe data de 14 martie pentru a alege noul cancelar, care în mod cert va fi Angela Merkel, acesta urmând să fie cel de-al patrulea mandat al ei în fruntea guvernului de la Berlin.

 

Potrivit acordului de coaliţie, guvernul va cheltui 46 de miliarde de euro pentru creşterea pensiilor, investiţii în locuinţe şi educaţie.

 

Angela Merkel a salutat decizia social-democraţilor

Subiecte în articol: angela merkel
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri