Jurnalul.ro Ştiri Observator ANPC a oprit temporar activitatea unui centru pentru îngrijirea vârstnicilor din judeţul Ilfov

ANPC a oprit temporar activitatea unui centru pentru îngrijirea vârstnicilor din judeţul Ilfov

de Redacția Jurnalul    |   

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au oprit, temporar, funcţionarea unui centru pentru îngrijirea vârstnicilor, situat în comuna Siliştea Snagov, satul Gruiu, judeţul Ilfov, şi au aplicat amenzi în valoare de 25.000 de lei.

"Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Ilfov a desfăşurat o acţiune de control la un centru de îngrijire a vârstnicilor din comuna Siliştea Snagov, satul Gruiu, judeţul Ilfov, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii, în domeniu. În urma neregulilor importante constatate, comisarii CJPC Ilfov au aplicat următoarele sancţiuni: amenzi contravenţionale în valoare de 25.000 lei, oprirea temporară a prestării de servicii, propunere pentru închiderea definitivă a unităţii", se precizează într-un comunicat de presă al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC)

Potrivit sursei citate, pe lista deficienţelor constatate la faţa locului se află: lipsa autorizaţiilor specifice domeniului de activitate; existenţa, în curtea unităţii, a unui bloc alimentar improvizat/neautorizat; existenţa, printre persoanele cazate spre îngrijire, şi a unor persoane cu vârste sub 65 de ani; folosirea unor medicamente cu termenul de valabilitate expirat; folosirea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită şi fără elemente de identificare; existenţa, în blocul alimentar neautorizat, a unor insecte vii şi în stare inertă; utilizarea unor saltele pătate şi a unor paturi fără lenjerie; lipsa plaselor anti-insecte.

În acelaşi timp, condiţiile igienico-sanitare erau precare (paviment neigienizat, pereţi murdari, băi cu gresie şi faianţă spartă/elemente lipsă, scară cu trepte din sticlă fisurate/sparte), iar informările către aparţinători (meniu, preţuri) lipseau.

De asemenea, în curtea unităţii erau maşini abandonate, mormane de fier vechi, deşeuri, materiale de construcţii, depozitate în imediata apropiere a beneficiarilor.

În urma acţiunii de control, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Ilfov a sesizat organele de urmărire penală cu privire la acest caz.

Acţiunea de control a fost derulată în colaborare cu reprezentaţii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

AGERPRES

Subiecte în articol: ANPC centru vârstnici ilfov
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri