Jurnalul.ro Ştiri Justitie A fost aprobat primul voucher pentru o victimă a unei infracțiuni sexuale

A fost aprobat primul voucher pentru o victimă a unei infracțiuni sexuale

de Redacția Jurnalul    |   

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, anunță, joi, că a fost aprobată prima solicitare de acordare de vouchere pentru victima unor infracțiuni sexuale. Este vorba despre fapte grave la care a fost supusă victima: agresiune sexuală, viol și corupere sexuală a minorilor.

„Victimele infracțiunilor nu sunt singure și trebuie să știe asta! Ca femeie, ca mamă, sunt emoționată că a fost aprobată prima solicitare de acordare de vouchere pentru victima unor infracțiuni sexuale! Este vorba despre fapte grave la care a fost supusă victima: agresiune sexuală, viol și corupere sexuală a minorilor”, spune, joi, Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Instanța i-a acordat un avans din compensația financiară în cuantum de 18.000 lei. Suma va fi folosită pentru acoperirea unor nevoi urgente: cazare, hrană, transport, medicamente.

„Este un lucru bun că victimele încep să apeleze la acest mecanism. Fondurile trebuie să ajungă la cei aflați în nevoie”, mai spune Gorghiu.

Victimele infracțiunilor pot beneficia de un cuantum maxim de 5 salarii minime brute, respectiv suma de 18.500 lei. Pentru aceasta, este necesar ca victima să depună o cerere la tribunalul de unde are domiciliu, prin care să solicite un avans din compensația financiară sub formă de voucher pentru acoperirea nevoilor urgente.

Pentru anul 2024, sunt prevăzute 300 de vouchere, iar în funcție de necesități, numărul acestora poate fi suplimentat, potrivit ministrului Justiției.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: infractiune sexuala voucher
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri