Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Arabia Saudită ajută Turcia și transferă o sumă uriașă la Banca Centrală de la Ankara

Arabia Saudită ajută Turcia și transferă o sumă uriașă la Banca Centrală de la Ankara

de Redacția Jurnalul    |   

Arabia Saudită va deschide un depozit de 5 miliarde de dolari la Banca Centrală a Turciei pentru a ajuta această țară, grav afectată de o criza economică persistentă din ultimii ani, scrie Reuters.

Banii vor fi transferați prin Fondul de Dezvoltare (SFD), potrivit unui anunț făcut anterior de ministrul de Finanțe, Mohammed Bin Abdullah Al-Jadaan. Acordul a fost semnat de președintele SFD, Ahmed Aqeel Al-Khateeb, şi de guvernatorul Băncii Centrale a Turciei, Sahap Kavcioglu.

Rezervele valutare nete ale Turciei au scăzut cu 8,5 miliarde de dolari după cutremurele devastatoare din sudul țării, situându-se în februarie la 20,2 miliarde de dolari. 

Criza persistentă, provocată de intervenția politică în economie, au redus rezervele Băncii Centrale începând din decembrie 2021, iar lira s-a depreciat cu 30% față de dolar în 2022, redresându-se totuși de la o depreciere de 44% în anul precedent. 



 

Subiecte în articol: arabia saudita turcia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri