Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Are Nvidia potențialul de a deveni cea mai valoroasa acțiune din lume?

Are Nvidia potențialul de a deveni cea mai valoroasa acțiune din lume?

Datorită în mare parte strategiei Nvidia în spațiul IA generativă, se vede clar că performanța acțiunilor Nvidia (NASDAQ: NVDA) în 2024 a fost, in mod evident, exceptional.

Disclaimer: Investițiile implică riscuri. Valoarea investițiilor dvs. poate crește sau scădea. Capitalul dumneavoastră este în pericol.

În doar primul trimestru al anului 2024, prețul acțiunilor Nvidia a crescut cu 82,5%, unul dintre cei mai buni performeri pe S&P 500, avand in vedere ca boom-ul AI a condus o creștere fără precedent. Acest succes a fost susținut de o creștere incredibilă de 265% a veniturilor anuale, dovedind dominanta companiei în industria bazată pe IA.

Asadar, potențialul Nvidia a atras atenția atat analiștilor, cat și investitorilor. Acest interest se datorează în parte nevoii tot mai mari de GPU-uri, care sunt esențiale pentru aplicațiile AI într-o gamă largă de industrii.

Din cauza asta, Nvidia a reușit să depășească previziunile privind câștigurile și să-și crească considerabil evaluarea de piață. Prin urmare, la mijlocul anului 2024, a ajuns temporar la o evaluare de $3,34 trilioane.

 

Sursa: ycharts.com. Limita de piață al Nvidia prin timp.

 

Mergând mai departe, inițiativele strategice viitoare ale Nvidia și succesul actual provoacă mult entuziasm în jurul companiei. Nvidia se află într-o poziție puternică pentru a-și continua traiectoria actuală de creștere și ar putea deveni cea mai valoroasă acțiune din lume datorită noilor produse și tehnologii care vizează îmbunătățirea capacităților IA.

Nvidia Continua Inovarea și Dezvoltarea Ofertelor sale

În plus, cele mai recente prezentări și lansări de produse ale companiei demonstrează obiectivul lor pe încorporare a inteligenței artificiale (IA) în diverse aplicații și industrii.

De exemplu, Nvidia a prezentat o serie de produse de ultimă oră, inclusiv laptopuri RTX AI și Project G-Assist, un asistent IA conceput pentru jocuri și aplicații PC, la evenimente precum Computex 2024.

Nvidia face, de asemenea, progrese semnificative în implementarea AI în setările întreprinderii. Spunand asta, se așteaptă ca întreprinderile să utilizeze din ce în ce mai mult IA generativă pentru a extrage informații valoroase din datele nestructurate. În cele din urmă, acest lucru va implica construirea de modele personalizate de limbi mari (LLM), care oferă perspective acționabile și îmbunătățesc procesul de luare a deciziilor în diferite industrii.

Mai departe, Nvidia colaborează cu lideri din industrie pentru a dezvolta oameni virtuali și sisteme avansate alimentate cu AI. Aceasta include colaborări pentru a încorpora fără probleme capabilitățile AI direct în sistemele de operare și aplicațiile utilizate în mod obișnuit.

Maxim Manturov, conducatorul departamentului de cercetare a investițiilor de la Freedom24, spune că: recenta realizare a “Nvidia a unei capitalizări de piață de $3 trilioane a stârnit o dezbatere aprinsă asupra evaluării și perspectivelor sale.

Creșterea rapidă a Nvidia, cu peste 210% pe parcursul anului, întărește rolul său cheie în sectorul tehnologic, în special în procesoarele grafice și tehnologiile de inteligență artificială. Realizările strategice ale companiei în domeniul hardware, evidențiate de seriile Hopper, Blackwell și Rubin, contribuie la o creștere semnificativă a cotei de piață în segmentele cheie. Acest succes a contribuit enorm la evaluarea sa actuală.

Potrivit analizei, creșterea viitoare a Nvidia depinde nu numai de vânzările de hardware, ci și mai mult de afacerea software, în special de platforma CUDA. CUDA se bucură de o adoptare pe scară largă în rândul dezvoltatorilor care utilizează GPU-urile cu inteligență artificială Nvidia, făcându-l un instrument critic în dezvoltarea modelelor și aplicațiilor AI pe scară largă. Segmentul de software oferă potențialul de venituri recurente, stabilizând astfel profilul veniturilor Nvidia.

Cu acestea informație in vedere, previziunile propun că Nvidia ar putea continua traiectoria ascendentă, ajungând potențial la o evaluare de $10 trilioane până în 2030. Acest obiectiv ambițios reflectă așteptările de creștere susținută atât în segmentele hardware, cât și în cele software, CUDA jucând un rol important în extinderea acoperirii pieței și consolidarea prezenței sale.”

Majoritatea Analiștilor sunt de acord că Nvidia este concurent bun pentru investiții 

Cu mai multe îmbunătățiri și obiective de preț optimiste, previziunile analiștilor pentru performanța acțiunilor Nvidia în viitor sunt în mare parte, foarte pozitive.

De exemplu, analiștii Goldman Sachs și Loop Capital continuă să mențină ratinguri puternice de cumpărare cu obiective mari de preț ridicate, indicând încrederea lor în traiectoria de dezvoltare a Nvidia, în special în ceea ce privește vânzările de centre de date și aplicații IA.

Mai exact, obiectivul mediu de preț de 12 luni în rândul analiștilor de pe Wall Street este de aproximativ $130.88, cu proiecții variind de la $200.

 

Sursa: stockanalysis.com. Estimare acțiunilor Nvidia pe parcursul anului

 

Dacă tot modelele lingvistice mari (LLM) și alte aplicații bazate pe AI depind de GPU-urile Nvidia pentru instruire, analiștii prezic că cererea pentru GPU-urile companiei va rămâne puternică.

Acest lucru este adevărat în special pentru centrele de date și industriile AI, care, în următorii ani, vor crește probabil drastic profitabilitatea și creșterea veniturilor Nvidia.

În general, putem spune cu siguranță că consensul este clar. Datorită inovației sale continue, cererea robustă de piață pentru GPU-uri, și ecosistemul software în creștere —, în special legat de platforma sa CUDA — Nvidia, are într-adevăr potențialul de a deveni cea mai valoroasă acțiunea din lume.

Cu o creștere constantă a veniturilor și a profitabilității, în special din aplicațiile și centrele de date bazate pe AI, evaluarea viitoare a companiei va urmări în mare parte perspectivele sale mari.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri