Pentru acest fel de mâncare avem nevoie de următoarele ingrediente:
8 aripioare de pui;
Pentru sos avem nevoie de următoarele:
50 ml ulei,
50 ml vin alb,
50 ml apă,
o lingură de sos de soia,
verdeaţă;
un căţel de usturoi,
boia, sare, piper,
verdeaţă tocată,
300 g mazăre verde,
4 morcovi,
250 g ciuperci de pădure amestecate sau simplele champinion
o lingură ulei de masline, sare, piper
Aripioarele şterse se freacă bine cu sare şi se pun la marinat în sosul făcut din apă, vin, ulei, soia şi verdeaţă, şi se ţin la rece o oră.
Apoi se aşază într-o tavă şi se toarnă sosul peste ele, se asezonează cu piper, boia şi verdeaţă şi se pun la cuptorul preâncălzit pentru 30-35 de minute.
Separat, punem mazărea, morcovii tocaţi mărunt şi ciupercile la foc cu o căniţă de apă şi o lingură de ulei, asezonate cu sare şi piper. Se servesc împreună cu aripioarele crocante, presărate cu puţin mărar vrede tocat.