Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata americană a trimis în Orientul Mijlociu un submarin cu rachete ghidate

Armata americană a trimis în Orientul Mijlociu un submarin cu rachete ghidate

de Redacția Jurnalul    |   

Armata americană a anunțat că a trimis în Orientul Mijlociu un submarin dotat cu rachete ghidate. Asta în timp ce Iranul organizează exerciții militare și amenință Israelul cu un atac. Tensiunea în zonă a crescut foarte mult în urma asasinării liderului Hamas.

Comandanții armatei SUA au ordonat trimiterea unui submarin cu rachete ghidate în Orientul Mijlociu, pe fondul temerilor tot mai mari că Iranul va ataca Israelul, potrivit Sky News. Surse citate de presa americană susțin că serviciile de spionaj din Israel consideră că Iranul a decis să lanseze un atac direct. Atacul asupra Israelului ar putea avea loc în câteva zile, mai susțin sursele.

Gărzile Revoluționare din Iran au început vineri exerciții militare în provincia vestică Kermanshah, aproape de granița cu Irakul.

Pentagonul a confirmat misiunea submarinului și a anunțat că va devansa sosirea în zona a portavionului Abraham Lincoln. De asemenea, Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a vorbit duminică cu omologul său israelian.

„Secretarul Austin a reiterat angajamentul Statelor Unite de a lua toate măsurile posibile pentru a apăra Israelul și a remarcat consolidarea poziției și capacitățile forțelor militare americane în Orientul Mijlociu, în contextul tensiunilor regionale în creștere”, se arată într-un comunicat.

Iranul a amenințat cu represalii dure Israelul după ce principalul lider politic al Hamas, Ismail Haniyeh, a fost „asasinat” la Teheran, miercuri, pe 31 iulie. Israelul nu a revendicat sau negat responsabilitatea pentru moartea lui Haniyeh.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri