Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Atenție la porumbul fiert. Avertismentul medicului Carmen Dorobăț

Atenție la porumbul fiert. Avertismentul medicului Carmen Dorobăț

de Redacția Jurnalul    |   

Porumbul fiert este delicios și preferat mai ales vara, la mare, târguri ori festivaluri. Însă medicul Carmen Dorobăț trage un semnal de alarmă.

”Trebuie să fim foarte atenți la modul în care se comercializează porumbul fiert. Dacă vedem că este o persoană la care igiena mâinilor lasă de dorit, nu are șervețele, nu are condiții să se spele pe mâini, dacă recipientul nu are tot ce îi trebuie, trebuie să avem rețineri. Să preferăm să cumpărăm din piață și să îl preparăm acasă, dar dacă nu avem timp, să îl cumpărăm din locuri care sunt controlate din punct de vedere medical.

Porumbul poate duce la toxiinfecție alimentară pentru că tot ceea ce este aliment și tot ceea ce nu respectă condițiile de igienă, poate să aibă o încărcătură bacteriană care să determine toxiinfecție alimentară”, spune medicul infecționist Carmen Dorobăț, medic infecționist, în exclusivitate pentru DC MEDICAL

 

 

 

Subiecte în articol: porumb fiert darmen dorobat
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri