Jurnalul.ro Ştiri Locale Atenție la produsele de Sibiu! Lactate contaminate cu bacterii

Atenție la produsele de Sibiu! Lactate contaminate cu bacterii

de Redacția Jurnalul    |   

Producătorii din Sibiu sunt la mare căutare însă consumatorii trebuie să știe că există riscul ca unele produse să fie contaminate cu bacterii.

Din 79 de probe de la produsele lactate fabricate de ciobanii sibieni verificate de Direcția Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), 14 probe au arătat depășiri ale limitelor maxim admise pentru E. Colli, Salmonella SPP, Stafilococ CP.

”Pe parcursul anului 2023 au fost prelevate și analizate un număr de 79 probe de produse lactate, din diferite categorii de produse (telemea, caș, urdă, produse acidofile, unt, cașcaval ).

S-au înregistrat depășiri ale limitelor maxim admise pentru criteriile microbiologice (E. Colli, Salmonella SPP, Stafilococ CP) pentru un număr de 14 probe produse lactate, dispunând măsurile impuse de legislația sanitară veterinară.

În urma controalelor efectuate la nivelul exploatațiilor de animale producătoare de lapte, au fost constatate neconformități de ordin structural și tehnologic ( pavimente deteliorate, pereți și tavane ce prezentau exfolieri, folosirea materialelor greu de igienizat și dezinfectat, etc)”, transmite DSVSA Sibiu, potrivit Turnul Sfatului.

Au fost acordate amenzi în valoare de 81.400 lei și a fost emisă o ordonanță de suspendare a activității.

Produsele lactate de tipul telemea din lapte de oaie și telemea din lapte de vacă trebuie sa aibă în vedere caracteristicile organoleptice ale acestora.

”Caracteristicile organoleptice ce trebuie luate în considerare sunt următoarele: aspect, consistență, culoare, gust, miros”, atenţionează inspectorii sanitar-veterinari.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri