Jurnalul.ro Ştiri Observator Aurescu: România susține cu aproape 90% consumul de energie electrică în Rep. Moldova

Aurescu: România susține cu aproape 90% consumul de energie electrică în Rep. Moldova

Ministrul de externe român, Bogdan Aurescu, a declarat, luni, înaintea începerii reuniunii Consiliului Afaceri Externe (CAE), că va sublinia importanța sprijinirii Republicii Moldova, care este foarte afectată de vulnerabilitățile de securitate energetică.

„România și-a intensificat eforturile și susținem cu aproape 90% din consumul necesar de energie electrică în Republica Moldova. Vom continua să sprijinim Republica Moldova”, a spus ministrul Bogdan Aurescu, înainte de CAE.

Ministrul român de Externe a spus că este nevoie de sprijin în termeni de granturi pentru republica Moldova.

Aurescu a salutat anunțul făcut de președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen la Chișinău, privind un sprijin financiar de 250 de milioane de euro pentru securitatea energetică a Republicii Moldova.

„Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova, care a fost creată de România, Germania și Franța, în aprilie, și care a avut deja două conferințe - una la Berlin, în aprilie, și una la București, în iulie - va avea o nouă întâlnire peste o săptămână, la Paris, pe 21 noiembrie. Aceasta va fi o mare oportunitate de a obține și mai multă asistență directă, granturi, pentru Republica Moldova, în special pentru a face față provocărilor legate de securitatea energetică”, a mai spus Aurescu.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri