Jurnalul.ro Tech Gadget Avertisment pentru utilizatorii Galaxy. Aplicațiile care NU trebuie instalate pe telefon

Avertisment pentru utilizatorii Galaxy. Aplicațiile care NU trebuie instalate pe telefon

de Redacția Jurnalul    |   

Compania Samsung a făcut o schimbare importantă care modifică modul de funcționare a sistemului Android.

Magazinele de aplicații create de terți și instalări directe reprezintă o amenințare pentru telefoanele cu acest sistem de operare, potrivit Forbes

Aceste magazine nu oferă aceleași măsuri de securitate precum cele oficiale și este astfel o metodă prin care hackerii pot convinge victimele să instaleze aplicații periculoase.

Android face diferența între aplicațiile de pe magazinele oficiale și cele descărcate din alte surse. Dar această setare permite acestor aplicații să fie descărcate. 

Avertismentul Samsung pentru milioane de utilizatori Galaxy este legat de aceste aplicații. Play Protect, de pe magazinul Google, oferă protecție pentru astfel de descărcări. Însă nu are același nivel de protecție și de selecție care este integrat în Google Play Store. 

Android 15 va introduse monitorizare în direct, bazată pe inteligența artificială. Sistemul a fost creat pentru a detecta aplicații periculoase în timp real. 

Cu lansarea One UI 6 pe Android 14, Samsung oferă„un nivel îmbunătățit de securitate prin intermediul unei funcții numite Auto Blocker. Atunci când e activată, funcția Auto Blocker protejează dispozitivul Galaxy și datele, prin prevenirea instalării aplicațiilor din surse neautorizate și prin blocarea activității periculoase”. 

Până acum, această setare trebuia activată manual dar acest lucru se va schimba după avertismentul Samsung. periculoase.

Samsung a confirmat că „începând cu One UI 6.1.1, funcții suplimentare de securitate, inclusiv Maximum Restrictions, au fost adăugate”. 

Maximum Restrictions

Noul mod introduce o diferență importantă pentru protejarea dispozitivelor Galaxy. Maximum Restrictions va activa „un nivel de protecție extrem de puternic”.

Printre schimbările introduse de nou mod este activarea App Protection careverifică aplicațiile instalate pentru malware și alte riscuri. Va bloca și activarea aplicațiilor de administrație a dispozitivului, pentru a proteja împotriva atacurilor. Deși avertismentul Samsung pentru utilizatorii Galaxy îi previnesă nu descarce aplicații de pe platforme neoficiale, mulți dintre ei continuă să facă acest lucru. 

O aplicație periculoasă poate să ajungă pe telefon fără ca utilizatorul să își dea seama, astfel că Maximum restrictions va bloca descărcarea automată a atașamentelor, va bloca hyperlink-urile și va înlătura datele legate de locație atunci când utilizatorii trimit anumite poze. 

Modul va fi disponibil pe cele mai noi dispozitive Samsung iar ulterior s-ar puttea să fie disponibil și pe alte telefoane mai vechi, potrivit useit.ro.

Subiecte în articol: galaxy Android aplicatii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri