Jurnalul.ro Ştiri Observator Bani de la Guvern pentru instalarea de panouri fotovoltaice la nivelul gospodăriilor individuale

Bani de la Guvern pentru instalarea de panouri fotovoltaice la nivelul gospodăriilor individuale

de Redacția Jurnalul    |   

Guvenul alocă până la trei miliarde de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice la nivelul gospodăriilor individuale, anunță premierul Nicolae Ciucă. El cere „evitarea birocrației excesive”.

„În ședințele precedente, am adus la cunoștință o serie de date economice, cu care am încheiat anul 2022. Ceea ce doresc să subliniez în momentul de față este că atunci când ne-am asumat în coaliție acest guvern, ne-am angajat să găsim soluții pentru tot ceea ce înseamnă nevoile și așteptările cetățeniolor și totodată să găsim soluții pentru ceea ce înseamnă sprijinirea mediului de afaceri, în așa fel încât economia țării noastre să reziste tuturor acestor situații deloc ușoare și să facem în așa fel încât să reușim să avem creștere economică, ceea ce s-a întâmplat”, afirmă Nicolae Ciucă.

Premierul menționează că, „totuși, la nivelul Guvernului, pentru că încă suntem la început de an, avem responsabilitatea să menținem același ritm de lucru și să facem tot ceea ce depinde de noi astfel încât soluțiile pe care le găsim la nivelul administrației, a instituțiilor publice, să vină în sprijinul cetățenilor și al tuturor structurilor care pot să aducă plus valoare economiei românești”.

De asemenea, Ciucă a anunțat o serie de activități de continuare a dialogului cu mediul de afaceri.

El a afirmat că unul dintre obiectivele asumat de Guvern este cea legată de gestionarea crizei energetice.

„Au fost întreprinse o serie de măsuri, una dintre ele este cea care vizează instalarea de panouri fotovoltaice la nivelul gospodăriilor individuale. Am discutat cu domnul ministru Tanczos care ar putea fi măsurile pe care le putem lua la nivelul Guvernului, astfel încât să asigurăm accesul cât mai multor oameni și gospodării la acest program. Avem fondurile necesare și în acest sens putem să ridicăm până la trei miliarde de lei suma alocată pentru acest proiect”, a mai declarat premierul Ciucă.

Șeful Executivului i-a cerut ministrului Mediului „aibă în vedere evitarea birocrației excesive, pentru ca procesul să se deruleze oportun și să nu mai ajungă ca la finalul de an să se aglomereze toate aceste activități birocratice și absolut nefolositoare care nu ajută cu nimic, nici pe ei nici pe cetățeni”.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a precizat că progamul poate demara din luna martie, iar numărrul beneficiarilor în 2023 ar putea ajunge la 150.000 de gospodării.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: panouri fotovoltaice bani guvern
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri