Jurnalul.ro Sport eXtrasport Bărbosu rămâne cu bronzul. USA Gymnastics, după respingerea apelului la TAS: „Suntem profund dezamăgiți!”

Bărbosu rămâne cu bronzul. USA Gymnastics, după respingerea apelului la TAS: „Suntem profund dezamăgiți!”

de Redacția Jurnalul    |   

USA Gymnastics susține că este „profund dezamăgită” după ce TAS a anunțat că nu va reveni asupra unei decizii prin care i se cere gimnastei Jordan Chiles să returneze medalia de bronz cu care a fost recompensată la sol la Jocurile Olimpice de la Paris, scrie Reuters.

Potrivit federației americane, aceasta a fost notificată luni de către TAS că regulile nu permit ca o hotărâre să fie reconsiderată chiar și atunci când sunt prezentate noi dovezi.

„Suntem profund dezamăgiți de notificare și vom continua să urmăm toate căile posibile și procesul de apel, inclusiv la Tribunalul Federal Elvețian, pentru a asigura punctajul corect, plasarea și medaliarea lui Jordan Chiles”, a transmis USA Gymnastics într-o declarație.

TAS a respins luni solicitarea reprezentanților Statelor Unite ale Americii de a redeschide cazul medaliei de bronz de la proba la sol din cadrul Jocurilor Olimpice, a anunțat Federația Română de Gimnastică.

„Federația Română de Gimnastică dorește să anunțe faptul că TAS, printr-o comunicare oficială transmisă în urmă cu câteva minute, a respins solicitarea formulată de Federația de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles, și Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul”, a transmis luni seara FRG.

Conform federației române, TAS a subliniat că pe parcursul procedurilor „s-a stabilit în mod concludent prin înregistrările oficiale furnizate de Federația Internațională de Gimnastică, necontestate de nicio parte în timpul procedurilor” faptul că acea contestație depusă de dna. Landi a fost transmisă tardiv, după limita de 1 minut. ‎

În urma memoriilor făcute la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de Federația Română de Gimnastică (FRG) și de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu. Cererea Sabrinei Voinea a fost respinsă.

În speța „FRG, Bărbosu vs. Federația Internațională de Gimnastică, c⁠ererea înregistrată de către Ana Maria Bărbosu <este parțial admisă>. ⁠⁠Contestația formulată de către Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG și este determinată ca fiind fără efect”, arăta sâmbătă FRG.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri