Jurnalul.ro Sport Fotbal international Remiză în clasicul european dintre Barcelona și Manchester United

Remiză în clasicul european dintre Barcelona și Manchester United

de Redacția Jurnalul    |   

Capul de afiș al serii de joi din UEFA Europa League dintre Barcelona și Manchester United a livrat ceea ce a promis, o partidă spectaculoasă încheiată cu o remiză cu 4 goluri (2-2) și mult fotbal de calitate, în manșa tur a șaisprezecimilor de finală ale competiției.

Duelul de Liga Campionilor dintre cele două echipe ce au jucat două finale ale competiției supreme intercluburi a avut loc de data aceasta în Liga Europa, cu o primă manșă pe Camp Nou.

După o primă repriză fără goluri, dar cu faze importante la ambele porți, în care s-au remarcat în special De Gea și Ter Stegen, partida a avut o repriză secundă cu 4 goluri, care au dus la o remiză ce face ca meciul retur să anuleze manșa tur.

Alonso a fost cel care a deschis scorul în minutul 50 pentru gazde, fructificând o pasă venită de la Raphinha, în minutul 50.

Marcus Rashford a egalat după doar 3 minute, cu un șut din careu, la colțul scurt al porții lui Ter Stegen, ducând la 14 numărul golurilor marcate în ultimele 16 jocuri, după pauza cauzată de Campionatul Mondial.

Același Rashford a creat și faza golului doi al englezilor, după ce centrarea sa de pe linia de fund a fost respinsă nefericit în propria poartă de Kounde, în minutul 59 (1-2).

Barcelona nu a renunțat la luptă, cu toate că oaspeții au continuat să pună presiune la poarta lui Ter Stegen.

Autorul nefericitului autogol, Kounde a fost cel care a pasat pentru marcatorul golului egalizator, brazilianul Raphinha, al cărui șut din afara careului l-a lăsat fără replică pe De Gea, influențat și de faptul că pe traiectoria balonului se afla polonezul Lewandowski (2-2, min. 76).

Gazdele au forțat pe final și s-au apropiat de mai multe ori periculos de poarta englezilor, Casemiro fiind la un pas de autogol, o minge trimisă de el spre propria poartă nimerind bara, în timp ce De Gea a salvat în alte două rânduri pe diavolii roșii de la înfrângere.

S-a încheiat 2-2, condiție în care meciul de pe Old Trafford de peste o săptămână va începe practic de la egalitate perfectă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: manchester united barcelona
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri