Jurnalul.ro Ştiri Externe Bătăi și crime din cauza consumului de droguri. Explicațiile specialiștilor

Bătăi și crime din cauza consumului de droguri. Explicațiile specialiștilor

Crimele și tentativele de omor din ultimul an au fost provocate de droguri. Totodată, mulți oameni au ajuns la spital bătute sau înjunghiate, spun polițiștii din Arad.

Mai multe cazuri de bătăi îngrozitoare și ucideri au îngrozit oamenii legii, agresorii aflându-se sub influența unor substanțe psihotrope.

Tatăl vitreg al unei fetițe de 5 ani i-a dat foc și a omorât-o. Un alt tânăr și-a înjunghiat tatăl vitreg. Un student din Maroc a fost omorât de doi colegi. Un adolecent și-a rănit grav fratele. Un bărbat a fost atacat în propria  casă de trei oameni ai străzii.

Aceste violențe au avut loc pe fondul consumului de droguri. Cele mai utilizate sunt cristal și șoricioaică, supranumite și drogurile săracilor. Sub influența lor, consumatorii nu se mai pot controla și devin extrem de agresivi, potrivit procurorilor care anchetează cazurile, scrie antena3.

"Cristal este o substanță cu amfetamină care creează o stare de agresivitate anormală. Ne-am ridicat chiar problema extinderii urmăririi penale pentru complicitate la tentativă de omor sub forma intenției indirecte. Iar ancheta decurge foarte greu. Chiar dacă ne-am sesizat la ora 16:00, până noaptea la 3:00 nu putem comunica cu ei, nici noi, nici avocații", explică Pavel Palcu, procuror criminalist.

Aceste substanțe crează repede dependență și induc nervozitate și agresivitate. 

"Consumul unor astfel de substanțe are efect excitant și duce la stări de neliniște, insomnie, o capacitate de judecată afectată, pot apărea halucinații, iar la unele persoane poate surveni o psihoză paranoidă care provoacă violență", spune Alis Chivu, psiholog.

Însă aceste droguri se vând la colț de stradă și sunt accesibile oricui pentru că sunt ieftine. 

 

Subiecte în articol: droguri omor crime
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri