Jurnalul.ro Sport Fotbal international Rezerva de lux Kolo Muani marchează pentru calificarea Franței în sferturi la Euro 2024

Rezerva de lux Kolo Muani marchează pentru calificarea Franței în sferturi la Euro 2024

de Redacția Jurnalul    |   

Belgia a rezistat 85 de minute în fața Franței, în optimile de finală de a Euro 2024, înainte ca rezerva Kolo Muani să marcheze golul care duce Franța în sferturile de finală. Vertonghen a fost creditat totuși cu reușita, ceea ce face ca Franța să ajungă în cele mai bune opt cu un singur gol marcat.

De Bruyne și compania au avut ocazii mari de a marca, dar Franța e cea care se califică după 85 de minute fără gol, dar cu multă acțiune în fața celor două porți.

Franța va întâlni în sferturi echipa ce se impune mai târziu, în confruntarea dintre Portugalia și Slovenia.

Francezii au nimerit primii cadrul porții adverse, prin Antoine Griezmann, Koen Casteels fiind la post, după 10 minute de tatonare.

Kevin De Bruyne a dat replica din lovitura liberă obținută de Doku, în marginea careului Franței. Șutul său înșelător, în fața porții, a fost respins cu piciorul de portarul Mike Maignan.

Belgia a continuat să fie periculoasă, o pătrundere a lui Lois Openda a făcut ca balonul să ajungă la Yannick Carrasco, șutul celui din urmă fiind blocat în ultimul moment de apărarea franceză.

Cea mai importantă ocazie a francezilor a fost ratată de Marcus Thuram, care a trimis o lovitură de cap periculoasă, din centrarea lui Kounde, de pe dreapta.

Repriza s-a încheiat cu șutul peste poartă, din careu, a lui Tchouameni, după o centrare a lui Mbappe, în minutele suplimentare de joc.

Același Tchouameni la pus la încercare pe Casteels, în debutul reprizei secunde, cu un șut de la distanță.

Mbappe a venit apoi în prim plan, cu două finalizări inexacte, care au făcut ca tabela să rămână nemodificată.

Carrasco a irosit o nouă mare ocazie, după o angajare venită de la De Bruyne, șutul său din careu fiind blocat in extremis de Theo Hernandez.

Griezmann și Tchouameni au mutat acțiunea la poarta belgiană, dar nu au găsit nici ei plasa porții.

Lukaku s-a evidențiat și el în careul advers, dar șututl său din careu a fost respins de Maignan.

Momentul care putea schimba soarta meciului l-a avut în prim plan pe De Bruyne, al cărui șut a fost parat din nou de Maignan.

Rezerva Kolo Muani a adus victoria fotbaliștilor din hexagon, șutul său de la aproximativ 8 metri fiind deviat de Vertonghen, care dealtfek a și fost creditat ca marcator al unui autogol.

Francezii câștigă din nou cu un autogol, după ce au beneficiat de unul și în partida cu Austria, și așteaptă să își afle adversarul, din meciul dintre Portugalia și Slovenia.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: Kolo Muani euro 2024
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri