Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Beneficiile consumului de ouă

Beneficiile consumului de ouă

Când eram mică, îmi plăceau foarte mult ouăle, indiferent că vorbim de cele fierte, cele prăjite sau de omletă. Însă, mama nu îmi dădea voie să mănânc mai mult de două pe săptămână; îmi spunea că acestea nu sunt foarte bune pentru organism. Refuzam să cred asta! Eu ştiam doar că sunt delicioase. Şi mi se părea total nedreaptă această restricţie. Dar mama insista cu faptul că ouăle cresc colesterolul, scrie clicksanatate.ro.

Anii au trecut, am reuşit cumva să mă auto-educ şi să mănânc foarte rar aceste alimente. Însă, acum am aflat o veste excelentă! Cercetătorii au spulberat un vechi mit alimentar: consumul de ouă nu duce la creşterea colesterolului. Din contră, aceste alimente au numeroase proprietăţi excelente pentru organism.

Iată  care sunt beneficiile consumului de ouă

Ouăle sunt bogate în vitaminele A, E, B1 (thiamină), B2 (riboflavină), B5 (acid pantothenic), B5 (piridoxina), B12 şi acid folic. În plus, aceste alimente conţin numeroase minerale: calciu, fier, fosfor, zinc şi seleniu. Pe de altă parte, ouăle sunt bogate în cholina – important în funcţionarea celulelor, în special a celulelor sistemului nervos.

Protejează ochii

Şi gălbenuşul este bogat în vitamine: A, D si E, iar culoarea este dată de conţinutul de luteină şi zeaxantină, doi compuşi recomandaţi pentru sănătatea ochilor, protejându-i de razele ultraviolete.

Trebuie să amintim şi faptul că ouăle sunt foarte bogate în antioxidanţi, conţinând şi luteină şi zeaxantină, care au un efect protector asupra ochilor – pe lângă multe alte beneficii.

Mai multe, pe clicksanatate.ro.

Subiecte în articol: ouă sistemul imunitar
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri