Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Biletele de avion s-au scumpit în 2021. Prețul curselor aeriene cresc ALARMANT

Biletele de avion s-au scumpit în 2021. Prețul curselor aeriene cresc ALARMANT

Biletele de avion s-au scumpit cu 19% în 2021, raportat la anul anterior. Românii au ales cursele aeriene pentru a ajunge în localități din țară,, în Regatul Unit și Iyalia, arată o analză a agenției de turism eSky. Costurile au crescut din cauza majorării tarifelor. 

 

Prețul mediu al unui bilet de avion a fost de 155 de euro, în timp ce tarifele s-au situat la 70 de euro pentru un zbor intern, 90 de euro pentru o cursă internaţională și 303 euro pentru o cursă intercontinentală.

"În comparaţie cu 2019 şi 2020, preţurile biletelor pentru zborurile intercontinentale au crescut cel mai mult. În 2019 am plătit în medie 250 de euro pentru un singur bilet, în timp ce în 2020 era 290 de euro. Totodată, este de remarcat că preţurile biletelor pentru rutele internaţionale, de exemplu din România către ţările europene, în 2021 au scăzut cu 5% faţă de 2020 şi cu 11% faţă de 2019", a spus Marius Turbatu, Hub manager eSky România.

În rutele interne, destinațiile favorite au fost Bucureşti, Cluj şi Bacău.

Pentru cele internaționale, în frunte s-au aflat Londra, Milano, Roma, Sardinia, Frankfurt, Dortmund, Barcelona, Madrid, Alicante şi Insulele Canare. În clasamentul destinaţiilor preferate de către români se mai află Franţa, Belgia, Irlanda, Ţările de Jos şi Turcia.

 

Subiecte în articol: bilete de avion
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri