Jurnalul.ro Special Interviuri Bogdan Trif: ”Nu aș vrea să îi ridicăm chiar asa mult în slavă pe bulgari”

Bogdan Trif: ”Nu aș vrea să îi ridicăm chiar asa mult în slavă pe bulgari”

de Alex Nedea    |   

În ciuda potențialului turistic fabulos, România e printre țările care fac cei mai puțini bani din turism la nivelul Uniunii Europene. Bulgaria, o țară de două ori mai mică, aduce de trei ori mai mulți turiști străini. La finalul serialului „Turismul românesc, pe pantă în jos”, am încercat să aflăm dacă se mai poate face ceva și am vorbit cu  ministrul Turismului, Bogdan Trif.

La sediul Ministerul Turismului lipsește firma. Nimănui nu i-a trecut prin minte să bată în cuie o plăcuță care să anunțe prezența acestei instituții într-o clădire din zona Gării de Nord din București. Adică  la instituția care ar trebui să se ocupe de promovarea la nivel mondial a țării cu totul, nimănui nu i-a trecut prin cap să se promoveze pe ei înșiși măcar acolo, la colțul străzii. La acest sediu ne-am întâlnit cu Bogdan Trif, ministru al Turismului, cel care ar trebui să găsească soluții la o serie de probleme pe care le-am prezentat pe larg în serialul nostru despre cum nu suntem în stare să atragem turiști scrăini sau autohtoni în sezonul de iarnă.

REP: În anii 2000 România era considerată de către specialiști americani o viitoare nouă vedetă a turismului de iarnă în Europa. Ce s-a întâmplat între timp, unde ne-am împotmolit?










 

Subiecte în articol: Bogdan Trif
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri