Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Boli digestive care dau dureri de stomac

Boli digestive care dau dureri de stomac

4 boli digestive care dau dureri de stomac. Durerile la nivelul stomacului sunt foarte frecvente și originea lor este multiplă: salpingită, endometrioză, sarcină ectopică, ulcer, apendicită sau tulburări digestive (intestin iritabil, constipație, ulcer …).

Boli digestive care dau dureri de stomac #1 Constipația

Este o cauză obișnuită a durerii de stomac. Constipația, care este definită de un deficit de scaune, este de asemenea însoțită de scaune dure, care necesită forțarea abdomenului pentru a ajuta eliminarea, dar și de balonare și durere intestinală.
Pe lângă regularitatea meselor, se recomandă mai puțin stres, mai multă activitate fizică, mai multă apă și mai multe fibre dietetice – acestea fac parte din marile reguli de igienă care ajută adesea la tratarea constipației.

Boli digestive care dau dureri de stomac #2 Sindromul intestinului iritabil

Acesta este însoțit de dureri abdominale, crampe abdominale, constipație. Această afecțiune a colonului inferior afectează mai ales femeile cu vârsta peste 40 de ani.

Sindromul intestinului iritabil este o tulburare funcțională care cauzează dureri abdominale, dar și crampe abdominale, constipație sau diaree sau alternanța celor două. Tratamentul se bazează, în esență, pe o dietă care exclude alimentele iritante pentru colon, pentru a reduce crizele convulsive.

Mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Vezi și Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi

Boli digestive care dau dureri de stomac #3 Ulcerul gastric

..............

Citește mai departe AICI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri