Jurnalul.ro Timp liber Hobby Bone pentru necuvântătoare

Bone pentru necuvântătoare

de Georgiana Ionita    |   

Posesorii de animale de companie au o mare problemă atunci când trebuie să plece în vacanță sau au treabă în afara orașului: cu cine își vor lăsa companionul? Dacă până mai ieri soluțiile veneau din rândul familiei, prietenilor și a vecinilor, acum, la fel cum îți comanzi un taxi sau o pizza, îți poți găsi online și pet sitterul potrivit pentru prietenul tău necuvântator.

 

Un român a creat prima comunitate de pet sitteri din România, unde posesorii de animale pot găsi o persoană care să le plimbe sau să le îngrijească prietenul necuvântător, atunci când ei nu o pot face. Cătălin Viciu este un tânăr antreprenor cu experiență în dezvoltarea și implementarea de produse și servicii, care, pus în postura de a nu avea cu cine să-și lase pisica atunci când pleca în vacanță, s-a gândit că o platformă online, care să adune iubitorii de animale dispuși să aibă grijă de animale altora contra cost, ar putea fi soluția ideală pentru patrupedele din toată țara.

 “Lucrând în online și vâzând modelul Uber sau Airbnb, nu mi-a trebuit mult până să încep lucrul la Pet-me.ro, iar dupa 1 an și jumătate de muncă am reușit să strângem o comunitate de peste și 1900 de utilizatori”, spune tânărul.

  Stăpânii își pot lăsa animalele în grija unei bone pentru perioada pe care o doresc, atât acasă, în locul unde animalul este obișnuit cât și la domiciliul pet sitterului, totul la un preț mult mai avantajos față de pensiunile sau hotelurile clasice pentru câini sau pisici.

 

Pe lângă găzduirea animalelor de companie, pet sitterul se ocupă și de plimbatul câinilor după un program prestabili.

 

Cine sunt pet sitterii?

Pet sittingul este o activitate practicată în general de tineri sau pensionari, care dispun de mai mult timp liber și vor să își sporească veniturile. Pe lângă timp liber, bonele necuvântătoarelor trebuie să fie mari iubitoare de animale și să aibă experiență în îngrijirea acestora.

“Oricine își dorește să devină pet sitter se poate alătura comunității, selecția o face însă stăpânul în funcție de descrierea acestuia și experiența lui. Noi verificăm fiecare pet sitter înscris și avem grijă să îi recomandăm pe aceia care au referințe și recomandări bune, sporind astfel calitatea serviciului pentru animal și pentru stăpân”, spune Cătălin Viciu.

 

Prețurile serviciilor oferite de bone încep de la 3 euro pe zi/noapte, în care sunt incluse vizita pet sitterului la domiciliu ori cazarea animalului la bonă acasă și grija pentru animal, însă pot fi oferite și servicii personalizate precum poze și mesaje trimise direct stâpânului cu vești despre animalul de companie. Mâncarea se plătește separat sau este adusă de stăpân.

 

Pentru a evita riscul ca micului chiriaș să nu îi placă gazda, se recomandă o vizită anterioară pentru a vedea reacția animalului și pentru a se putea obișnui cu îngrijitorul. “Fiecare anunț postat de către pet sitter este atent verificat de noi și incercăm să minimalizăm pe cât posibil riscurile. Înainte de prima zi de cazare clientul se întâlneşte cu pet sitterul pentru a se cunoaşte. Oferim posibilitatea anulării rezervării cu returnarea 100% a taxei de rezervare în cazul în care pet sitterul nu este compatibil cu animăluțul sau clientul”, explică fondatorul platformei.

 

Deocamdată, comunitatea bonelor pentru animale funcționează doar în București, însă fondatorul este încântat de rezultate și își dorește să își ducă ideea în toată țara.

“Până acum am avut peste 1900 de utilizatori cu un număr de 160 de anunțuri active ale pet sitterilor. Momentan, doar în București pentru că aici ne-am concentrat cu promovarea și de aici ne-am dorit să începem activitatea, însă după cum am văzut primele semne din partea pet sitterilor și a stâpânilor de animale suntem optimiști că serviciul poate fi disponibil în orice oraș din țară”, spune Cătălin

 

 Fenomenul de pet sitting este foarte popular în alte țări, de exemplu în Statele Unite există persoane care practică această meserie ca principală formă de activitate și au chiar și asociații profesioniste.

 

Persoanele care apelează la serviciul de pet sitting sunt în general persoane cu joburi solicitante și cu venituri peste medie.

 

Comunitatea pet sitterilor are și o componentă socială. Pe lângă faptul că oferă o sursă de venit bonelor, o parte din încasări se duc spre adaposturile de animale.

Subiecte în articol: pet sitteri
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri