Jurnalul.ro Timp liber Culinar Borș de ciuperci (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Borș de ciuperci (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Daca nici Radu Anton Roman n-o fi stiut care-i adevarul despre bucataria romaneasca, apoi nimeni in veac n-o sa mai stie! Ia sa-l urmarim nitel, in dizertatia lui despre borsul de ciuperci!

Pe cât de savuroasă, de plină, de catifelată e ciorba asta-una din cele mai cuceritoare fierturi românești-pe atât e de izolată, de uitată pe văile pâraielor moldovene. De câte ori mi se întâmplă să ospătez vreun străin, îi fac borș de ciuperci și merg la sigur: înnebunește de plăcere. Cu toate astea, nicio bodegă, dar absolut nici una (din cele nenumărate pe unde mi-am tocit coatele și măselele) nu o face! (retete, aici)

Cand mananci cu lingura din strachina nu o pune rezemata de strachina, caci se urca calicia in strachina, si mancand-o nu mai poti scapa de dansa. (Gorovei)

Te-ar putea interesa și
Rețeta zilei de marți. Ciorbă de fasole în coajă de pâine (rețete românești pe gustul tău)
Rețeta zilei de marți. Ostropel (sau ostropăț) de miel (rețete românești pe gustul tău)

Ingrediente

1 kg ciuperci, de preferinta de soi bun, pastraviori de fag,
urechiuse (mai ales), rascovi, painisoare, manatarci.

Zarzavat:....................

Citeste mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri