Potrivit cumvaplace.ro. pot fi gustarea de la serviciu sau din pauza de la orele celui mic, dar și o propunere delicioasă pentru masa de seară. Îi mai adăugați o garnitură de orez și o salată de frunze verzi și veți avea nu doar o cină delicioasă, dar și foarte sănătoasă.
INGREDIENTE
-
2 dovlecei
-
200 g brânză telemea (am folosit de capră)
-
1 ou
-
6 linguri de pesmet
-
6 linguri de parmezan ras (sau orice altă brânză maturată)
-
Sare
-
Piper
-
Mărar
-
Pătrunjel
CUM SĂ FACEȚI
- Radeți dovleceii pe răzătoarea mare, presărați deasupra un praf de sare și lăsați deoparte 10 minute, apoi îi stoarceți și îi puneți într-un castron.
- Adăugați brânza rasă, oul, pesmetul, parmezanul, verdeața tăiată mărunt, un praf de sare (atenție, să nu fie și brânza foarte sărată) și puțin piper. Amestecați.
- Puneți compoziția de dovlecei în formele de copt tapetate cu hârtie de copt.
- Coaceți la 200 de grade pentru 25-30 de minute.