Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sănătate în farfurie: brioșe cu dovlecei

Sănătate în farfurie: brioșe cu dovlecei

de Andreea Tiron    |   

Sunt cele mai gustoase brioșe cu dovlecei pe care le-am mâncat, suntem siguri că o să vă placă!

Potrivit cumvaplace.ro. pot fi gustarea de la serviciu sau din pauza de la orele celui mic, dar și o propunere delicioasă pentru masa de seară. Îi mai adăugați o garnitură de orez și o salată de frunze verzi și veți avea nu doar o cină delicioasă, dar și foarte sănătoasă.

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei

  • 200 g brânză telemea (am folosit de capră)

  • 1 ou

  • 6 linguri de pesmet

  • 6 linguri de parmezan ras (sau orice altă brânză maturată)

  • Sare

  • Piper

  • Mărar

  • Pătrunjel

CUM SĂ FACEȚI

  • Radeți dovleceii pe răzătoarea mare, presărați deasupra un praf de sare și lăsați deoparte 10 minute, apoi îi stoarceți și îi puneți într-un castron.
  • Adăugați brânza rasă, oul, pesmetul, parmezanul, verdeața tăiată mărunt, un praf de sare (atenție, să nu fie și brânza foarte sărată) și puțin piper. Amestecați.
  • Puneți compoziția de dovlecei în formele de copt tapetate cu hârtie de copt.
  • Coaceți la 200 de grade pentru 25-30 de minute.
Subiecte în articol: briose dovlecei
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri