Jurnalul.ro Ştiri Locale Broască țestoasă dobrogeană protejată de lege, scoasă la vânzare pe internet

Broască țestoasă dobrogeană protejată de lege, scoasă la vânzare pe internet

de Redacția Jurnalul    |   

Oamenii legii au fost sesizați după ce anunțuri cu privire la vânzarea broscuței au fost postate pe internet.

O broasca testoasa dobrogeana, detinuta ilegal de o persoana fizica din comuna Oltina a fost eliberata astazi din captivitate si redata in mediul sau natural.


Impreuna cu reprezentanti ai IPJ Constanta si inspectori din cadrul DSVSA s-au efectuat verificari in satul Razoarele, comuna Oltina, in urma unei reclamatii adresata de catre o asociatie pentru protectia animalelor.

Pentru identificarea speciei, s-a colaborat cu Universitatea Ovidius Constanta- Facutatea de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole. Specialistul universitatii a confirmat ca exemplarul face parte din specia Testudo Greaca (broasca testoasa dobrogeana) si este specie de interes comunitar, inclusa in Anexa 4 din OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, fiind interzisa detinerea acesteia. Conform legii, detinerea, transportul, vanzarea sau schimburile in orice scop, precum si oferirea spre schimb sau vanzare a exemplarelor luate din natura, constituie infractiune.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri