Jurnalul.ro Ştiri Vremea Bucureștenii, loviți de caniculă încă trei zile!

Bucureștenii, loviți de caniculă încă trei zile!

de Redacția Jurnalul    |   

Perioadele de caniculă se vor menţine pe parcursul următoarelor trei zile în Bucureşti, însă gradul de instabilitate atmosferică va creşte începând de marţi după-amiaza, reiese din prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, în intervalul 26 august, ora 10:00 - 27 august, ora 9:00, în Capitală, valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) urmează să depăşească pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade, în timp ce minima se va încadra între 17 şi 20 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi condiţii pentru averse slabe, după-amiaza, când şi vântul va deveni în general moderat.

Totodată, în perioada 27 august, ora 9:00 - 28 august, ora 9:00, valul de căldură se va menţine, însă şi gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza, dar mai ales spre orele serii şi noaptea, când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 34 de grade, disconfortul termic se menţine ridicat, cu un ITU de peste 80 de unităţi, iar minima termică va fi de 18 - 20 de grade.

ANM a prelungit avertizările Cod galben şi Cod portocaliu de caniculă pentru zilele de luni şi marţi, în cea mai mare parte a teritoriului, unde temperaturile maxime vor atinge şi depăşi 38 de grade.

AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri