Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bursa de la Bucureşti, în scădere pe majoritatea indicilor după prima oră de tranzacţionare

Bursa de la Bucureşti, în scădere pe majoritatea indicilor după prima oră de tranzacţionare

de Redacția Jurnalul    |   

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) evolua în scădere pe majoritatea indicilor după prima oră de la debutul şedinţei de luni, iar rulajul se cifra la 7,36 milioane de lei (1,48 milioane de euro).

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, înregistra o depreciere de 0,12%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la BVB, consemna o scădere similară.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu tot 0,12%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, se aprecia cu 0,01%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor era în urcare cu 0,17%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, consemna un avans cu 0,04%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, era pe plus cu 0,20%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Societatea de Construcţii Napoca (+14,67%), Mecanica Fină (+7,32%) şi Bermas (+5,52%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile COMCM (-14,06%), Condmag (-8,33%) şi AAGES (-4,08%). 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri