Jurnalul.ro Timp liber Casa Cada freestanding - rafinament şi eleganţă pentru baia ta

Cada freestanding - rafinament şi eleganţă pentru baia ta

Vrei să aduci o notă specială băii tale, atunci o cadă freestanding poate reprezenta acel element de care ai nevoie. Forma elegantă a acestui model de cadă, va conferi spaţiului tău un aer unic şi rafinat, alături de mobilierul adecvat şi de accesoriile potrivite.

Unde poţi monta o cadă freestanding?

Dacă vrei să optezi pentru cada freestanding, ar trebui să ţii cont de câteva recomandări, tocmai pentru a te putea bucura de aspectul ei special. Prin specificul design-ului, acest tip de cadă presupune o amplasare centrală, în mijlocul încăperii, sau pe o parte laterală, în faţa unei ferestre. Doar astfel vei obţine acel efect vizual inedit, iar experienţele tale pot fi foarte reconfortante. Din acest motiv, înainte de a-ţi procura o astfel de cadă ar trebui să te asiguri că beneficiezi de suficient spaţiu. Având în vedere această condiţiei, cada freestanding este destinată în special caselor cu o amprentă mare, într-un apartament de mici dimensiuni, fiind foarte dificile montajul şi amplasarea.

Cum racordezi o cadă freestanding?

Un alt aspect de care trebuie să ţii cont atunci când vrei să te bucuri de o cadă freestanding, este cel legat de montaj şi racordare la apă şi canalizare. Este recomandat ca amplasarea unei astfel de căzi să fie luată în calcul încă din stadiul de construcţie a casei, doar aşa putându-se adapta toată instalaţia la acest tip de cadă. Orice modificare ulterioară va fi dificilă, dacă nu chiar imposibilă, în cazul apartamentelor situate în blocuri.

Ce model de cadă îţi alegi?

Cada freestanding este recunoscută pentru forma specifică, elegantă şi rafinată, accesorizată cu picioare de susţinere sau simplă. Realizată din fontă, acril, compozit sau oţel emailat, cada freestanding devine elementul central al design-ului camerei de baie, astfel că este important să alegi acel model care te reprezintă. Poţi opta pentru varianta clasică, albul atât de plăcut, însă dacă ai o abordare mai specială, poţi alege un model de cadă colorat, pe care să îl integrezi cromatic întregii amenajări interioare.

Elemente care punctează rafinamentul şi eleganţa

Odată ales modelul, este momentul să decizi ce tip de baterie cada îi vei ataşa, având grijă să faci acea alegere care va puncta şi mai mult rafinamentul design-ului interior. Bateriile de cadă sunt astăzi mult îmbunătăţite ca funcţii şi aspect, sunt robuste şi rezistente, cu monocomandă sau dublă comandă, tu putând alege între cele clasice, retro sau contemporane. Fabricate din alamă sanitară sau inox (oțel), bateriile de cadă îţi oferă posibilitatea de a regla temperatura apei, existând modele prevăzute cu termostate care asigură o ajustare a temperaturii constante. Astfel, bateria de cadă devine acel element care combină aspectul şi funcţionalitatea, contribuind la design-ul general al băii.

Mobilierul de baie potrivit unei căzi freestanding

Având în vedere forma căzilor freestanding, acestea nu oferă spaţii de depozitare. Din acest motiv, devine obligatorie achiziţionarea acelor corpuri de mobilier de baie potrivite unui design rafinat. Poţi alege corpurile fixe, la fel de bine putând opta pentru un corp pe roţi, pe care să îl poziţionezi lângă cadă, atunci când este necesar.

Corpurile de iluminat

În dinamica unei încăperi, iluminatul deţine un rol foarte important, astfel că şi în cazul încăperii destinate băii, ar trebui să alegi acele corpuri de iluminat care se vor potrivi cel mai bine. Pentru o baie în care ai ales o cadă freestanding, poţi opta pentru iluminatul stratificat, partea ambientală potrivindu-se cel mai bine cu eleganţa acestui tip de cadă şi contribuind la crearea unei atmosfere relaxante.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri