Jurnalul.ro Ştiri Observator Călătorii, sfătuiți să ia în considerare vaccinarea împotriva Mpox

Călătorii, sfătuiți să ia în considerare vaccinarea împotriva Mpox

de Redacția Jurnalul    |   

Călătorii ar trebui să ia în considerare vaccinarea împotriva Mpox dacă vor vizita zonele afectate din Africa, conform noilor recomandări, scrie BBC.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și-a actualizat recomandările ca răspuns la focarele nou apărute în Africa. Potrivit acestuia, și alte continente, inclusiv Europa, se pot aștepta la apariția unor cazuri.

„Ca urmare a răspândirii rapide a acestui focar în Africa, ECDC a crescut nivelul de risc pentru populația generală din UE/SEE și pentru călătorii în zonele afectate. Datorită legăturilor strânse dintre Europa și Africa, trebuie să fim pregătiți pentru mai multe cazuri importate”, a declarat Pamela Rendi-Wagner de la ECDC.

Un caz de Mpox a fost depistat și în Suedia, după ce o persoană a fost infectată în timpul unei șederi într-o zonă din Africa în care boala se răspândește.

ECDC recomandă autorităților de sănătate publică să planifice și să se pregătească pentru detectarea rapidă a oricăror alte cazuri care ar putea ajunge în Europa.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat recent Mpox, cunoscută ca și variola maimuței, drept o urgență globală.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: calatorii vaccinare mpox
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri