Jurnalul.ro Cultură Carte Călătorii în viitor şi trecut 

Călătorii în viitor şi trecut 

de Maria Coman     |   

Viaţa complicată a lui Oona Lockhart  Este Revelionul 1982, iar Oona Lockhart are toată viața înainte. La miezul nopții va împlini nouăsprezece ani, iar lunile care vin par să fie foarte importante.

Oare ar fi bine să plece la Londra, să studieze economia, sau să rămână acasă, în Brooklyn, pentru a fi alături de prietenul său și a da frâu liber pasiunii ei pentru muzică? Numai că, exact când începe numărătoarea inversă până la venirea Anului Nou, tânăra leșină și se trezește peste treizeci și doi de ani, în trupul său îmbătrânit. Iar un străin prietenos o întâmpină într-o casă frumoasă și primitoare, asigurând-o că acela este căminul ei. Curând, Oona descoperă că anual, în noaptea de Revelion, va călători aleatoriu în timp. Ce îi rezervă oare viitorul? O călătorie într-o țară exotică? O aventură palpitantă? Căsătoria cu un bărbat pe care încă nu l-a cunoscut? În situații și medii diferite, de vârste diferite, dar mereu aceeași, așa este Oona Lockhart și aceasta este viața ei complicată, surprinzătoare și de-a dreptul magică.

 

Casa de pe Riviera 

1939: Naziștii cred că Éliane nu înțelege limba germană, nefăcând altceva decât să catalogheze operele de artă din Luvru și neavând habar că mai-marii Reichului au organizat o adevărată campanie de jefuire a capodoperelor adăpostite acolo. Se înșală, însă. Fiindcă tânăra a învățat cum să le descifreze mesajele secrete și transmite luptătorilor din Rezistență toate informațiile vitale pe care acestea le conțin. Éliane face un joc teribil de periculos. Oare s-ar cuveni să aibă încredere în omul pe care l-a iubit cândva, încredințându-i tainele descoperite? Dar dacă acesta o va trăda din nou? Nu are cum să afle nimic sigur... până când o călătorie până la o spectaculoasă casă de pe Riviera franceză o va face să se confrunte cu noi pericole.

2015: Dorind să uite tragedia care a distrus-o, Remy Lang se îndreaptă spre o casă de pe Riviera, pe care a moștenit-o într-un mod de-a dreptul misterios. Numai că, în timp ce scotocește după comori de haute couture vintage, descoperă un catalog al operelor de artă furate de naziști în timpul războiului, în care este descris și tabloul care i-a împodobit camera în casa părintească. Întrebări tulburătoare încep să o frământe: oare familia ei a fost implicată în afaceri ilicite? În crime de război? Și nu cumva casa de pe Riviera ascunde taine cărora Remy nu e pregătită să le facă față?

 

Groapa Marianelor

Paula nu are nevoie de prea multe ca să trăiască: de un apartament modest, câțiva bani de mâncare și de frățiorul ei Tim, pe care îl iubește mai mult decât orice pe lume. Însă un accident teribil o aruncă într-o depresie profundă. După un timp, întâlnirea cu Helmut, un bătrân ciudat, îi reînvie dorința de a trăi. Călătoria lor aventuroasă reprezintă pentru fiecare dintre ei o reîntoarcere la sine. O poveste copleșitoare, cu multă încărcătură emoțională, dar care uneori te face să zâmbești. O carte ușor de citit, în care mitul Gropii Marianelor pare să fie distrus de un personaj care este capabil să se salveze din problemele vieții.

 

Copilul 

 

O casă veche este demolată într-o zonă a Londrei ce urmează să fie modernizată... şi un muncitor descoperă scheletul unui copil, îngropat cu mulți ani în urmă. Pentru jurnalista Kate Waters este o poveste care merită atenție. Ea scrie câteva rânduri pentru ziarul la care lucrează, dar în lipsă de răspunsuri, poate doar să pună o întrebare: ale cui sunt rămășițele găsite pe șantier? Pe măsură ce investighează, Kate descoperă legături cu o infracțiune care a zguduit orașul cu mai multe decenii în urmă: un copil a fost furat din maternitatea unui spital și nu a fost găsit niciodată. Părinții fetiței au fost devastați de pierderea suferită. Dar povestea nu se oprește aici, iar Kate este atrasă în trecutul oamenilor care au trăit odinioară în cartier. Curând, ea află o serie de secrete neașteptate din viețile a trei femei și este sfâșiată între ceea ce poate și ceea ce nu poate dezvălui…

 

Către paradis 

Într-o versiune alternativă a Americii din 1893, New Yorkul face parte din Statele Libere, unde cetățenii pot trăi și iubi cum le place (sau cel puțin așa pare). Fragilul vlăstar al unei familii de vază se opune logodnei cu un pretendent bogat, fiind atras de un profesor de muzică fermecător, dar sărac lipit pământului. În 1993, în Manhattanul asediat de epidemia de SIDA, un tânăr hawaiian trăiește cu partenerul său mult mai în vârstă și mai înstărit fără să sufle o vorbă despre problemele sale din copilărie sau despre soarta pe care a avut-o tatăl său. Iar în 2093, într-o lume măcinată de pandemii și supusă unui regim totalitar, nepoata unui om de știință celebru încearcă să-și continue viața fără el – și să rezolve misterul disparițiilor soțului său.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: calatorii cărţi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri