Jurnalul.ro Ştiri Vremea De la frig, din nou la căldură neobișnuită, în toamna 2024. Iată prognoza meteo pentru următoarea lună

De la frig, din nou la căldură neobișnuită, în toamna 2024. Iată prognoza meteo pentru următoarea lună

de Redacția Jurnalul    |   

Meteorologii au emis o actualizare a estimărilor pentru perioada 16 septembrie - 14 octombrie 2024. Prognoza dezvăluie o toamnă cu variații semnificative de temperatură și ploi.

Săptămâna 16 - 23 septembrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice, sudice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în extremitatea de nordest a țării, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

Săptămâna 23 - 30 septembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea estică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 30 septembrie - 7 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 7 - 14 octombrie

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptâmână, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri