Jurnalul.ro Ştiri Locale Se deschide primul laborator de carne hibrid în România

Se deschide primul laborator de carne hibrid în România

de Redacția Jurnalul    |   

România va produce carne hibrid. Primul laborator de acest fel din țara noastră a primit autorizatie si va fi inaugurat la Timișoara. Mai bogate în proteine comparativ cu produsele tradiționale, cele din carne hibrid încearcă să își facă loc pe piață, luptând deopotrivă cu mentalități și piața tradițională de carne. 

La Timișoara se vor produce pateu, parizer și crenvurști din carne hibrid. Fără a fi o carne artificiala, carnea hibrid este mai sănătoasă, fiindcă are compuși bioactivi, precum antioxidanții naturali din produsele vegetale, dar și fibrele care nu există în carne și sunt foarte benefice pentru sănătate.

Ileana Cocan, șef de lucrări la Facultatea de Inginerie Alimentară: "Produse hibrid din carne și ingrediente vegetale vin cu multe beneficii pentru sănătate, întrucât produsele vegetale, ingredientele vegetale conțin o serie de nutrienți pe care nu le regăsim în materia primă de origine animale, respectiv în carne, respectiv fibrele care ajută cu beneficii pentru sănătate, compuși bio-activi pe care de asemenea nu-i regăsim în carne, iar incluzând aceste ingrediente de origine vegetală într-un produs din carne, un produs hibrid din carne și ingrediente vegetale putem să obținem un tip de preparat sănătos. "

Comparativ cu produsele convenționale, cele din carne hibrid conțin mai puține grăsimi și colesterol. Producătorii din Timișoara sunt încrezători că produsele vor avea succes, după reacțiile în urma testelor.

Călin Jianu, decanul Facultății de Inginerie Alimentară din Timișoara: "S-a identificat un grup de consumatori cărora acest produs, acest produs de carne hibrid, așa cum a denumit în literatura de specialitate, se adresează. Ei au identificat ingredientele și subliniez, ingrediente strict naturale. Discutăm despre carne și pro-proteină vegetală care poate fi obținută din diferite surse, respectiv legume, mazăre, năut, linte sau inclusiv alta fi obținut din ciuperci."

Se preconizează că la începutul anului viitor produsele din carne hibrid ar putea sa fie lansate pe piață. Deocamdată se fac teste dacă produsele corespund nu numai nutrițional, ci și organoleptic.

 

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri