Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cartofi noi copți cu usturoi și cimbru

Cartofi noi copți cu usturoi și cimbru

de Andreea Tiron    |   

Nimic mai gustos pentru o zi de post ca acești cartofi noi copți cu usturoi și cimbru.

Potrivit cumvaplace.ro, sunt absolut minunați așa, simpli, fără carne.

INGREDIENTE

  • 600 g cartofi, tăiați în cuburi de 2-3 cm

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 3 caței de usturoi, ușor zdrobiți

  • 2 lingurițe de cimbru

  • 1⁄2 linguriță de semințe de coriandru

  • Sare

  • Piper roșu (opțional)

CUM SĂ FACEȚI

  • Încălziți cuptorul la 200 de grade (dacă aveți unul electric) sau la 180 de grade (dacă folosiți un cuptor pe gaz).
  • Fierbeți cartofii în apă cu sare, nu mai mult de 5-7 minute.
  • Îi scurgeți apoi și îi așezați într-un vas de copt.
  • Adăugați uleiul, usturoiul, semințele de coriandru, cimbrul și amestecați ușor, să nu zdrobiți cartofii. Dacă aveți, presărați și puțin piper roșu zdrobit în mojar.
  • Coaceți 30 de minute sau până ce cartofii au devenii aurii și coaja este puțin crocantă.
  • Dacă țineți post, îi mâncați ca atare. Dacă nu, presărați ceva brânza rasă deasupra cartofilor.

SFATURI

  • Piperul roșu este ceva mai iute și mai aromat decât piperul verde, dar nu atât de intens ca piperul negru. Dacă vă doriți ceva mai multă aromă, înlocuiți piperul roșu cu cel negru.

 

Subiecte în articol: cartofi noi cimbru usturoi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri