Jurnalul.ro Ştiri Observator Casa Verde Fotovoltaice - Aproape 10.000 de dosare au fost depuse în primele două minute

Casa Verde Fotovoltaice - Aproape 10.000 de dosare au fost depuse în primele două minute

de Redacția Jurnalul    |   

9.143 de dosare au fost depuse în primele două minute în programul Casa Verde Fotovoltaice pentru Regiunea Nord-Vest. Bugetul alocat a fost de aproape 275 de milioane de lei.

„Doar de 2 minute au avut nevoie locuitorii din Regiunea Nord-Vest pentru a epuiza bugetul de 274.290.000 de lei alocat. Acesta a fost rezervat integral, prin înscrierea unui număr de 9.143 de persoane fizice. Reacția aceasta demonstrează că a fost o decizie bună să creștem cuantumul alocării financiare de la 20.000 la 30.000 de lei pentru fiecare beneficiar și să finanţăm și acumulatori cu o capacitate de minimum cinci kilowaţi, care să asigure cel puţin o parte din energia consumată în acea gospodărie atunci când nu e soare, pe timpul nopţii sau atunci când panourile solare nu produc energie. Sunt convins că și în celelalte regiuni vom păstra acelaşi trend” a declarat ministrul Mircea Fechet.

Vineri a început sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională – Casa Verde Fotovoltaice, cu Regiunea Nord-Vest.

Următoarea regiune va fi Centru, formată din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, pe 30 septembrie, iar bugetul alocat este de 280.050.000 lei.

Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 30.000 lei pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice şi a unei instalaţii de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, cu condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 3.000 lei.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: casa verde fotovoltaice dosare depunere
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri