Este vorba despre treisprezece elevi din capitală, cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani, ale căror povești vor fi reunite într-un volum care va fi lansat în decembrie, fiind apoi distribuit cu acces gratuit în toate librăriile din rețeaua CLB.
Cei treisprezece câștigători sunt elevi la școli și colegii din capitală pasionați de scris, selectați în urma unei evaluări realizate de organizatori, alături de autori români de literatură pentru copii și tineret, cei mai mulți dintre acești reprezentând categoria 11-14 ani:
- Bianca Brândușa Maria Stănilă, în vârstă de 9 ani, elevă la Liceul Teoretic Național
- Eliza Theodora Hudubeț, în vârstă de 9 ani, elevă la Colegiul Național „Iulia Hașdeu”
- Ana Grosu, în vârstă de 10 ani, elevă la Liceul Teoretic Național
- Iris Letitia Arnici, în vârstă de 10 ani, elev la Liceul Teoretic Național
- Clara Iasmina Guțu, în vârstă de 11 ani, elevă la Complexul Educational „Laude-Reut”
- Armand-Andrei Croitoru, în vârstă de 12 ani, elev la Liceul Teoretic Național
- Iris-Alexandra Lungu, în vârstă de 12 ani, elevă la Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță”
- Robert Gabriel Simion, în vârstă de 12 ani, elev la Colegiul Național „Cantemir Vodă”
- Mara Miloș, în vârstă de 12 ani, elevă la Școala Gimnazială SEB
- Matei Alexandru Neacșu, în vârstă de 12 ani, elev la Școala Gimnazială nr. 280
- Matei-Andrei Petrescu, în vârstă de 13 ani, elev la Colegiul Național „Cantemir-Vodă”
- Thomas Popescu, în vârstă de 14 ani, elev la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”
- Ioana Bleotu, în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul Național „Iulia Hașdeu”
Casa Filipescu-Cesianu, Casa Memorială „Tudor Argheză”, Mahalaua Mărțișor, Nicolae Basilescu, Bucureștii Noi, Palatul Cotroceni, Calea Victoriei, Muzeul Theodor Aman, Ateneul Român, Parcul Regele Mihai I, Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță”, Statuia Lupoaicei (Lupa Capitolina), Muzeul Național de Istorie, Vila Bosianu, Circul Național sunt personaje prezente în cele 10 povești câștigătoare.
Lansat în ianuarie 2021, de Compania de Librării București și Headsome Communication,
„SuperPovești din București” este un proiect care își propune să contribuie la educația pentru lectură, punând în valoare poveștile. Cu ajutorul campaniei „SuperPovești din București”, reprezentanții tinerei generații de cititori și adolescenții din capitală sunt invitați să se transforme în „detectivi”, să caute poveștile ascunse din istoria orașului: să le documenteze în familie, în cadrul comunității locale, la școală, prin dialog cu profesorii, în biblioteci, apoi să le readucă la viață în compoziții proprii. Să se conecteze la istoria și poveștile orașului în care trăiesc și să ajute la păstrarea memoriei locului, apoi să readucă în actualitate toate aceste legende în povești proprii.
Cărțile rezultate la finalul primelor două ediții au fost lansate în lunile decembrie ale anilor trecuți, fiind mai apoi distribuite cu acces gratuit în toate librăriile din rețeaua Companiei de Librării București.