Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cât a ajuns să coste un joc mecanic vechi la o licitatie de antichitati

Cât a ajuns să coste un joc mecanic vechi la o licitatie de antichitati

Nu doar tehnologia de top are căutare, obiectele retro, cu farmecul lor aparte, sunt adesea vedete în licitații tematice! Este și cazul unor obiecte ce țin de lumea jocurilor de noroc, prezente pe website-uri de licitații din România și din străinătate. Pe site-uri specializate, uneori sunt scoase la licitație inclusiv aparate de sloturi folosite în urmă cu zeci de ani.

Așadar, nu doar tablourile și bijuteriile sunt considerate valori demne pentru a licita. Achiziția unor obiecte vechi și rare din sfera jocurilor de noroc ține în primul rând de pasiune, dar poate să reprezinte în timp și o metodă inspirată de investiție. Adesea astfel de obiecte își cresc valoarea de-a lungul anilor, pe măsură ce în piață rămân tot mai puține obiecte similare la vânzare. Intr-un articol publicat pe portalul dedicat jocurilor de pacanele cazino365.ro, sunt prezentate astfel de jocuri mecanice prezente la licitate la o casa de licitatii din Bucuresti.

Atmosfera Bucureștiului interbelic se poate asocia spre exemplu cu un joc de ruletă dintr-un fost cazino vechi bucureștean din acele timpuri. Folosit în perioada dintre cele două Războaie Mondiale, acest obiect este acum disponibil pentru a-și găsi un nou proprietar. Prețul de pornire la licitația pentru ruleta interbelică este de doar 150 de euro. Realizată din metal și având un diametru de 41 cm, ruleta este un obiect plin de istorie. Să ai o ruletă cu o vechime de aproximativ 100 de ani este iată posibil dacă participi la o astfel de licitație online.

Primele jocuri de păcănele au fost inventate se pare de Sittman și Pit în 1891. Totuși, unii consideră că primul aparat de sloturi clasic este cel creat de Charles Fey în anul 1887. Indiferent care este varianta corectă, de pe artmark.ro se poate cumpăra acum un joc de sloturi confecționat în anul 1925, adică la doar 30 de ani distanță de primele aparate de acest tip la nivel mondial.

Licitația pentru Slot machine Jennings Dutch Boy, mecanic, Chicago, Statele Unite ale Americii, începe de la suma de 1250 de euro, preț care este posibil să urce dacă există mulți cumpărători interesați. Mașinăria este realizată din fontă turnată și alte metale și se bazează pe un principiu de funcționare mecanic. Un asemenea joc retro este cu siguranță o piesă de istorie a industriei de profil, iar cei pasionați de jocurile de noroc resimt și mai multă valoare într-o astfel de piesă.

Se poate încerca și cumpărarea unui joc de sloturi retro de la jumătatea secolului trecut, de origine italiană. Acest Slot machine Magic Diamond, fabricat din PVC și sticlă, bazat pe un principiu electronic de funcționare, are un preț și mai mic - doar 550 de euro, valoare de start la licitație.

Tot pe acest site s-a vândut de curând cu 100 de euro o ruletă de buzunar realizată în 1910, un obiect care seamănă cu un ceas de buzunar. Ruletele de acest fel erau accesorii destul de răspândite în rândul jucătorilor pasionați la începutul secolului XX. Acum, o ruletă de buzunar poate fi un obiect excentric, evident parte din istoria jocurilor de noroc.

Ceea ce unii consideră obiecte ieșite din uz, demne de aruncat, reprezintă pentru alții valori demne de păstrat, adevărate “comori” ce pot fi identificate la licitații.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri