Jurnalul.ro Ştiri Social Cătălin Predoiu, despre siguranța rutieră: Analizele toxicologice se vor realiza doar la instituțiile de medicină legală

Cătălin Predoiu, despre siguranța rutieră: Analizele toxicologice se vor realiza doar la instituțiile de medicină legală

de Redacția Jurnalul    |   

Analizele vor putea fi făcute doar de către instituțiile de medicină legală, a anunțat ministrul de Interne Cătălin Predoiu, referindu-se la ordonanța adoptată joi de Guvern cu privire la siguranța rutieră.

Ministrul de Interne a spus că ordonanța adoptată instituie un termen de 72 de ore, în care instituțiile de medicină legală trebuie să realizeze analizele toxicologice „prin care să evidențieze sau nu prezența alcoolului și substanțelor interzise în sângele persoanelor care au fost testate pozitiv cu Dragtest sau care au refuzat testarea”.

El spune că, în cazul în care rezultatul nu sosește de la laborator în acest termen de 72 de ore, șoferului i se restituie permisul.

„Există de asemenea o a treia modificare importantă care vizează faptul că aceste analize se efectuează doar de către instituțiile de medicină legală. Anterior, în varinta ordonanței precedente, aceste analize puteau fi efectuate și de către laboratoarele Poliției Române, laboratoare care precizez sunt acreditate conform standardelor”, a adăugat ministrul.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri