Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Care este cauza principală a îmbătrânirii premature

Care este cauza principală a îmbătrânirii premature

de Redacția Jurnalul    |   

Cauza principală a îmbătrânirii premature a fost dezvăluită de Daniel Barrett, chirurg plastician în California. El oferă și sfaturi de prevenire a acestui proces.

Astfel că motivul care stă la baza îmbătrânirii înainte d e vreme este stresul deoarece afectează intestinul, care este direct legat de metabolism și de sănătatea pielii, cerebrală și imunitară.

Dacă te simți stresat săptămâni, luni sau chiar ani la rând, corpul tău, mai ales pielea, nu primește în mod constant nutrienții esențiali și încetinește creșterea noilor celule.

Stresul cronic, psihologic, fizic sau celular, celerează procesele de îmbătrânire și promovează debutul timpuriu al afecțiunilor specifice vârstelor mai înaintate.

Stresul oxidativ apare în organism în urma dezechilibrului dintre radicalii liberi și nivelul de antioxidanți. Radicalii liberi sunt molecule care conțin oxigen, însă au un număr impar de electroni, ceea ce înseamnă că interacționează cu ușurință cu alte molecule.

Aceștia pot cauza reacții chimice în lanț, iar aceste reacții pot fi beneficedar și dăunătoare.

Stresul oxidativ moderat este normal și nu provoacă daune permanente în organism. Însă atunci când stresul oxidativ din organism înregistrează o creștere, procesul de îmbătrânire este accelerat,astfel apar mai devreme ridurile, creierul îmbătrânește dar și alte organe vitale.

Cum se pot rezolva problemele de piele legate de stres

Antioxidanți: Un principiu bun de urmat este: cu cât fructele și legumele sunt mai colorate, cu atât au mai mulți antioxidanți.

Apă: Acest lucru ajută la menținerea pielii hidratate.

Sănătatea intestinală: Plantele precum mușețelul, ginsengul, ginkgo biloba, lavanda, melisa, păpădia, rhodiola și ashwagandha pot ajuta să reduci stresul și să susții organismul în perioadele stresante.

Somnul: Este important să dormi profund cât mai mult posibil, deoarece acest lucru îi oferă organismului timp să se regenereze, potrivit Antena3 CNN.

 

Subiecte în articol: imbatranire premaura stres
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri