Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazurile COVID din Asia au depășit 100 de milioane

Cazurile COVID din Asia au depășit 100 de milioane

 Infecțiile cu coronavirus în Asia au depășit miercuri 100 de milioane de cazuri, potrivit unei numărători Reuters.

Cu mai mult de jumătate din populația lumii, Asia contribuie cu 21% din toate cazurile COVID-19 raportate.

Subvarianta BA.2 Omicron, foarte contagioasă, dar mai puțin mortală, a împins cifrele la cote mai mari în ultimele săptămâni în țări precum Coreea de Sud, China și Vietnam.

BA.2 reprezintă acum aproape 86% din toate cazurile secvențiate, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Coreea de Sud este lider mondial în ceea ce privește numărul mediu zilnic de cazuri noi raportate, reprezentând una din patru infecții raportate în fiecare zi la nivel global, conform unei analize Reuters.

Deși numărul cazurilor s-a stabilizat de la începutul lunii martie, Coreea de Sud raportează în continuare peste 300 de decese în medie în fiecare zi, autoritățile cerând crematoriilor din întreaga țară să funcționeze cu program prelungit.

China încearcă să domolească cel mai grav val de la începutul pandemiei. Creșterea numărului de cazuri COVID în Shanghai, alimentată de BA.2, a dus la lockdown. Shanghaiul este închis în două etape, timp de 9 zile, iar autoritățile testează populația de 26 de milioane de oameni a orașului.

China a raportat peste 45.000 de cazuri noi de la începutul acestui an, cifra fiind mai mare decât cea anunțată pe tot parcursul anului trecut. Chiar dacă China a vaccinat 90% din populație, nu suficiente persoane în vârstă au primit doze de rapel, ceea ce le face susceptibile la reinfecții.

La începutul lunii martie, Asia a depășit 1 milion de decese cauzate de COVID.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: covid asia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri