Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CCR a desfiinţat conversia creditelor în franci

CCR a desfiinţat conversia creditelor în franci

de Daniela Ivan    |   

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis ieri că este neconstituţional proiectul de lege referitor la conversia creditelor în franci elveţieni. Avocatul Gheorghe Piperea spune că  motivarea CCR este o invenţie, iar efectul-multiplicarea cazurilor de dare în plată

"Curtea a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a hotărât că legea este neconstituţională cel puţin din două mari motive”, a spus şeful CCR, Valer Dorneanu. Acesta a precizat că legea încalcă grav principiului bicameralismului, în sensul că de la propunerea legislativă care a început la Senat şi până la actul adoptat de Camera decizională există o diferenţă substanţială. Al doilea motiv este că s-a considerat că soluţia pe care a adoptat-o Camera Deputaţilor de reconversie la data încheierii contractului este greşită şi nu corespunde unor directive europene.

Întrebat ce se întâmplă acum, după declararea ca neconstituţională a Legii conversiei creditelor în franci elveţieni, Dorneanu a spus: "conversia se face la data conversiei, nu la data încheierii contractelor de credit. Se aplică legislaţia veche ".

Românii se reîntorc la negocieri cu băncile sau la acțiuni în instanță

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri