Ei bine, dacă ai pus vreodată la îndoială strălucirea unui măr din magazine, ai avut dreptate deoarece aceasta vine de la stratul de ceară care acoperă coaja.
Din când în când, o postare online davertizează consumatorii despre ceara care acoperă fructele. Mesajele transmise pe rețelele sociale sunt crezute de mulți utilizatori, iar unele dintre acestea merg atât de departe încât avertizează consumatorii asupra faptului că ceara provoacă cancer și îi îndeamnă să spele fructele ori chiar să le decojească, scrie thedailymeal.com.
De ce acoperim fructele cu ceară? Ar trebui să o îndepărtăm ? Ar trebui să ne îngrijorăm?
Au fost ridicate diverse probleme de sănătate, cea mai gravă fiind aceea că stratul de ceară este cancerigen. În consecință, găsim nenumărate postări online care ne spune ecă trebuie neapărat să-l îndepărtăm. În general, simpla spălare ar trebui să fie suficientă dar acesta este dhirofug, așa că este nevoie de o perie moale sau chiar de un agent de curățare natural, cum este bicarbonatul de sodiu.
Alții sugerează decojirea dar este cea mai sănătoasă parte dintr-un măr, așa că nu vrem să o aruncăm.
Într-adevăr, nu trebuie să facem nimic din toate aceste lucruri pentru că, de fapt, ceara care acoperă mărul poate fi mâncată.
Cei care postează pe internet informații că ceara ar fi cancerigenă sunt mai ales influenceri care nu-și susțin afirmațiile prin dovezi. Cercetările arată că ceara nu conține niciun agent cancerigen cunoscut. Totodată, ceara este indigerabilă, ceea ce înseamnă că trece prin sistemul nostru digestiv fără a fi absorbită de organism.
Desigur, mai există unele îngrijorări legate de faptul că ceara ar putea conține pesticide dar procesul inițial de spălare ar trebui să le curețe. Totuși, pentru a fi mai sigur, poți cumpăra produse cultivate fără pesticide sintetice.