Jurnalul.ro Cultură Carte Ce mai citim? Recomandările Editurii Curtea Veche

Ce mai citim? Recomandările Editurii Curtea Veche

de Magdalena Popa Buluc    |   

Anul 2024 promite multe noutăți la Curtea Veche Publishing, iar dacă nu ți-ai ales cărțile pe care vrei să le bifezi, acum e momentul.

Puterea sensibilității într-o lume nepăsătoare, de Hannah Jane Walker, schimbă mentalități: când o cincime din populația globului este sensibilă, nu se mai poate susține că sensibilitatea e o „deficiență”. Convinge-te cât e sensibilitatea de utilă societății, în zeci de moduri și domenii.

 

Signifying rappers, de David Foster Wallace și Mark Costello, explorează cu fervoare muzica rap/hip-hop de pe legendara scenă culturală a orașului american Boston, cu mesajele ei rebele, incitante, psihedelice și niciodată lipsite de țicneala libertății creative.

 

Cum să te ratezi cu demnitate: un roman, de Octav Gheorghe, deapănă cu un umor nebun și vervă de comedie almodovariană povești din lumea ravisantă a publicității. Vei recunoaște cu ochi de antropolog versat personaje memorabile din peisajul politico-socio-cultural românesc.

 

Cum să ai o minte liniștită într-un mediu stresant, de Chris Bailey, îți demonstrează că cheia productivității este calmul. Cum poate fi acesta (re)dobândit, în epoca stresului cronic? Adoptă strategiile bazate pe descoperiri științifice pe care ți le propune acest volum.

 

Din foarfecă și din condei, de Juan Pablo Villalobos, e un roman scurt, lejer și excepțional de amuzant despre surprizele dubioase și întorsăturile de situație pe care poate să le rezerve aparent banala viață de zi cu zi omului așezat frumos la casa lui...

 

Atenția, de Gloria Mark, pornește de la realitatea că azi, ca utilizatori de tehnologie, mai putem rămâne atenți doar câteva secunde, înainte să ne lăsăm distrași. Volumul demontează mituri și ne arată cum să ne recuperăm puterea de concentrare și eficacitatea în plină eră digitală.

 

Epoca furiei, de Pankaj Mishra, este radiografia lumii noastre în care lideri politici de mai peste tot fac manevre periculoase în apele contaminate ale populismului, extremismului, rasismului și fobiilor de tot felul. O carte genială care-ți arată de ce prezentul își merită soarta.

 

Subiecte în articol: Editura Curtea Veche Publishing
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri