Jurnalul.ro Tech Gadget Ce producător de smartphone-uri deţine cel mai mare număr de dispozitive mobile care se defectează

Ce producător de smartphone-uri deţine cel mai mare număr de dispozitive mobile care se defectează

Un studiu recent, publicat de Blancco Technology Group, arată că rata de defectare a telefoanelor cu Android este de 44% şi că modelele care s-au defectat cel mai frecvent au fost Galaxy S6, Galaxy S5 şi Lenovo K3 Note.

Mai mult decât atât, smartphone-urile cu Android au şanse mai mari să se defecteze comparativ cu iPhone-urile, dar şi mai interesant este că cele mai multe smartphone-uri care se defectează în decursul folosirii sunt produse din portofoliul Samsung, informează Noobz.ro. Mai precis, 43% din totalul de smartphone-uri cu Android defectate sunt Samsung.

În cazul iPhone-urilor, procentul este de 25%. Din totalul iPhone-urilor defectate, un sfert sunt iPhone 6. În ceea ce privește componentele defectate, cel mai frecvent au fost identificate: camera foto (8%), touchscreen-ul (7%), bateria (6%), microfonul (4%) și sistemul dual SIM (4%).

Dar, mai important decât rata de defectare este faptul că, dacă s-ar pune un accent mai mare pe calitatea, promptitudinea şi costul service-ului, ca de altfel şi pe campanii de informare a utilizatorilor înainte de a cumpăra un smartphone, statisticile cu siguranţă ar sta mult mai bine.

Ce ştim şi ce ne mai dorim să aflăm despre partea de service. Citeşte mai departe pe Noobz.ro.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri