Jurnalul.ro Timp liber Fashion Ce să iei cu tine în bagaj pentru un weekend la munte

Ce să iei cu tine în bagaj pentru un weekend la munte

Dacă anotimpul tău favorit e iarna, cu siguranță la munte te simți în mediul tău natural. Fie că îți place să schiezi, să mergi în drumeții sau pur și simplu alegi această destinație ca să te relaxezi, trebuie să fii pregătit pentru orice prognoză meteo și fluctuații de temperatură. Dacă plănuiești să mergi un weekend la munte sau într-o excursie timp de câteva zile, asigură-te că ai tot ce îți trebuie ca să fii protejat de vânt, frig, ploi, ninsori, iar în cazul unei urgențe să rămâi teafăr. Deci, iată ce ar fi indicat să conțină bagajul tău, pentru a fi lipsit de griji.

 

Îmbrăcăminte de iarnă

 

Pentru a trece cu bine de un weekend la munte ai nevoie de haine de calitate, impermeabile și groase, care îți vor asigura atât confortul, cât și căldura necesară, atunci când temperaturile vor scădea considerabil. Fiind foarte frig, riscul de a face hipotermie este ridicat. De asemenea, dacă te va prinde o ploaie torențială, nu vrei să ai neplăcerea de a te întoarce în cabană ud leoarcă. Deci, ai nevoie de o pereche de bocanci, de o geacă impermeabilă, de hanorace barbati și bluze călduroase, de un fular și o pereche de mănuși. Datorită lor, organismul tău nu va avea de suferit și vei putea să te bucuri liniștit de perioada petrecută pe munte. Tot ce contează este să te menții sănătos și să te întorci în siguranță acasă. 

 

Conserve și alimente neperisabile și ușor de transportat

 

Când urci pe munte este mai complicat să te oprești și să gătești ceva, mai ales dacă mergi doar pentru o cățărare de weekend, deci este mai bine să fii pregătit. Înainte să pleci la drum, ia cu tine câteva conserve, mai ales din cele pe bază de carne, fiindcă proteinele pe care le conțin îi vor asigura corpului tău energia de care are atâta nevoie. Pe lânge conserve, mai pune în bagaj și câteva batoane energizante, ușor de transportat și care îți vor ține de foame și îți vor da impulsul de care ai nevoie atunci când simți că nu mai poți urca. O altă sursă de energie sunt fructele confiate sau cele în coajă lemnoasă, precum migdalele sau arahidele. Vei depune efort intens, deci e indicat să mănânci bine și să fii hidratat, așa că nu uita să iei un termos cu ceai cald.

 

O brichetă antivânt și o lanternă

 

La o altitudine mare, în mod normal, vântul bate cu putere. Deci, dacă vei fi nevoit să faci focul, o brichetă antivânt va fi salvarea ta. În acel mediu este foarte important să îți păstrezi temperatura corporală constantă, iar un foc de tabără și o băutură fierbinte pot face diferența. De asemenea, o lanternă e utilă, mai ales când se lasă seara și ai nevoie să îți verifici busola, să citești anumite informații de la fața locului sau să te uiți pe hartă. Oriunde te-ai duce, fie pe pârtie, fie într-o drumeție, ia mereu o brichetă și o lanternă la tine.

Vestă reflectorizantă

 

În cazul în care te vei rătăci și îți vei petrece o noapte departe de cabană, o vestă reflectorizantă îi va ajuta pe salvamontiști să te repereze mai ușor, deci să-ți salveze viața. Ba mai mult, este posibil ca animalele sălbatice să se sperie de culoarea ei intensă și nu vei deveni o țintă. În plus, atât ție, cât și prietenilor tăi vă va fi mai ușor să nu vă pierdeți unii de alții și să rămâneți în grup compact.

 

O excursie la munte poate deveni o amintire pe care nu o vei uita niciodată, atât timp cât îți iei toate măsurile de precauție și nu te aventurezi pe trasee pe care nu le cunoști.

 

Sursă photo: pexels.com

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri